By: ieder immi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]
Saturday, 1-Aug-2009 14:40 Email | Share | | Bookmark
TC part II

hermm ini dia kesinambungan entry yg lepas .. ermm banyak gamboor dan kenangan2 di TC .. yerlah bukan senang aku nak bercanda gumbira sefamily cenggini .. hermm mau kalau lepas nieh .. entah biler lagi agaknya ... wakkakakkak .. key lepas jumpa dak nurul petang tuh ... nurul selamat balik .. soo aku sefamily jenjalan habis kan masa bersama .. actually aku sendiri x pernah nak jelajah TC ni hingga ke hulu ( dlm ) ... tapi petang tuh .. siap leh gi tmpt yg ramai org lepak2 .. menyeberangi tangga di sebelah atas TC .. ermm tempat nieh selalunya memang ramai org... yg ramainya semua yang bercouplelah ... duk bercengkerama sambil mandi manda disini .. heheheh maleh aku nak gi kesana selalu sbb tahu dah itu bukan tempat kami .. sooo buang masa jerk .. setakat nak tgk org berjemur .. buat aperkan ... Key lahh .. muh layan piccas dibawah ..




KECINTAAN KU ... MEREKA ADALAH SEGALANYA .. YA ALLAH .. KAU PERMUDAHKANLAH SEGALA URUSAN KAMI DIMUKA BUMIMU INI ... AMINNN




lepas penat lepak2 ngan penghuni tetap TC ..( hehhee monyettt ... banyak giler kat sini ... ) kami lepaskan dahaga dan lapar di Mc D / Kfc ..


haaaaaaaaaa musti ramai tanyer asal 2 sekali ... hermm kalau nak tahu .. hubby x suka Mcd cuma aku suka makan burger mcd nieh .. sooo aku beli alacart .. bawa ke Kfc di sebelah ... ahaksss .. muh layannnn janji dpt makan sama ... ceria dan gumbiraaaaaaaaaaa bersama .......



huh tgk tuh .. putra ku sorang nieh .. suka bebenooor .. sakan makan .. senyummm perli punn ada haaaaaaaaa .. wakakkakakak




makan aiskrimmmm pulakkkkkkkkkkkk .. gasak

WOKEH .. JUMPA LAYIE DI LAIN ENTRYYYYY .. CAU CINCAUUUUU ...


Tuesday, 28-Jul-2009 12:37 Email | Share | | Bookmark
jumpa2an ngan dak nurul ...

salam semua .. alhamdulillah bersua lagi kita di entry kali nieh ... waaaaaaaa this time banyak story dan pic nak share ngan semua .. heheeh slow2 key .. nak beri laluan entry yang nie dulu .. entry SPECIAL .. heheh sebelum kesinambungan seterusnya ini ... sblm tuh nak ucapkan SELAMAT ULANG TAHUN kepada semua teman2 fp yg menyambut bday pada bulan julai ini .. semuga anda semua diberikan kesihatan yg baik dan dimurahkan rezeki dan yg paling penting sentiasa di beri peluang memperbaiki diri ... insyaallah ...
wokeh nak cerita tentang entry kali nieh .. ermm 26hb ari tuh bersamaan ahad .. aku dengan plannya berjumpa dengan adik nurul aka pauzana di kuantan .. heheh dia dtg kuantan setelah dekat seminggu dua jugak berym dgn aku untuk berjanji temu ... alhamdulillah akhirnya hajat kami kesampaian ... maka berjumpalah kami di TC kuantan .. huhu masa nak jumpa tuh ... nasib baik sempat ... kalau ikutkan nurul banyak bebenooor tmpt yg dia nak terjah bersama adik beradiknya .. heheheh yerlahh dah terlanjur sampai .. nasib baik sempat jumpa daku .. walau sekejap .. thanx alots dik .. sbb sudi berjumpa akak .. sian kita kannn x dpt makan2 .. plan awal nak belanja adik nurul dan semua lunch di TC ... tapi masa begitu mencemburui mereka .. sekejap sgt masa menerjah kul 6 petang .. x sempatlah .. sbb nurul dah nak bertolak balik .. tak perlah dik .. dilain hari insyaallah , kita akan berjumpa layie .. pasni senanglah nurul nak dtg jumpa akak sbb hubby dah ada office co disini ... huhuhuhu
wokeh lahhh ... x pandai citer2 panjang nieh .. x larat nak taip .. moh kita tgk jerk piccass yg diambil oleh adik2 nurul .. thanx cayunkkkk , syok kannn kita berbual sambil di tiup angin pantai laut yg sepoii2 bahasa tuh ... heheheh





x dan nak makan MCD ... dpt posing2 kat kiosk dier punnn jadi lahhhh ... huhuhu


dulu jumpa x puas .. sbb x dpt berbual lama2 .. ari tuh lepaskan rindu dan puas ati sgt walau x sekejap .. ...



OK .. JUMPA LAGI KESINAMBUNGANNYA .. TUNGUUUUUU
LOV U ALLLZZZ DAN THANX TIDAK TERHINGGA KEPADA ADIK NURUL KERANA SUDI BERJUMPA AKAK .. WHAT A WONDERFUL TIME !


Sunday, 26-Jul-2009 06:36 Email | Share | | Bookmark
terbaru dari ku .. dan lunch time !

salam kengkawan ... huhuhu linduuuuuu dah lama bebenor x update di fp nieh .. dik kesibukan kerja dan tugas2 tambahan sebagai pembantu peribadi hubby .. ahaksss ... anyway aku x akan lupakan fp ini .. disini bermula dan insyaallah walau jarang akan ku selalu update walau tidak sekerap dulu ... bukan aper .. biler musim kuliah dan semester baru nak bermula nieh , kerja2 di office bertimbun2 adakalanya x cukup tangan ... dan adakalanya keadaan anak2 tidak mengiizinkan .. bukan aper .. zahrien baru sahaja baik dari deman campak buahnya .. alhamdulillah skrg dah bertambah baik dan tidak demam lagi .. TKASIH banyak2 kepad semua teman2 dan kenalan2 yg tidak jemu2 memberi pandangan dan doa seikhlas ati utk kesihatan zahrien ... hheheheh ieda hargai ituuu ..

dannn untuk entry kali nie memang x der cerita menarik .. just nak share menu lunch aku hari nieh , simple as what u see ... den nieh x pandai sgt masak .. janji sedap ditekak dan buleh dimakan udah lerrr .. heheheh dan as per request dari adik malassszz, ini gambar terbaru aku .. jgn mara nooo x pernah sempat nak ambil gamabr penuh .. nie lah terbaru dari aku yg di snap oleh hubby di pejabat ku BERAT ? heheh still maintain 60++ berapa .. biarlah rahsia ( kan dah pernah beritahu ) .. wakkakakakkak ... enjoyyyyy LOV UU ALLLLZZZ



singgang tumis johor , sayur buncis grg tiram , sambal tempuyakkk dan ikan kukus .. dahh


senyum paksa oleh hubby .. huhuhu sebuk bebenorr haaa , banyak dokumen nak kena siapkan dan submit utk cawangan baru nie ...

JUMPA LAGI DILAIN ENTRY ... MISS U ALLL


Friday, 17-Jul-2009 13:46 Email | Share | | Bookmark
campak buah pulakkk .. huhuhu

salam semua ... x sampai sebulan rasanya zahrien pulih dari demam campak halusnya .. tiba2 sahaja dia kena campak buah pulak .. ya allahhh dugaan betul .. serba x kena aku dibuatnya .. dah lah skrg nieh di office tgh sibuk sbb dah nak naik sem .. keputusan peperiksaan budak UTM dah keluar .. banyak benda yg harus aku selesaikan sblm semester baru bermula .. dgn keadaan zahrien yang kena campak buah nieh .. aku x boleh cuti .. sedikit sebanyak membuatkan aku x tentu arah jadinya .. mujurlah ummi ada dan buleh membantu menjaga zahrien sbb well known that kalau dah kena campak tuh , dah semestinya x leh hantar nursery kan .. so .. amat memeningkan kepala dan penat punn ada .. penat dan letih sbb dia betul2 berasa tidak selesa dgn keadaan itu , malam x tidur nyenyak .. ashik berjaga .. x leh makan dan minum dgn betul kerana sampai ke mulut naiknya campak buah tu .. huhuhu sedey sgt tgk keadaan zahrien .. tapi yg memang menghairankan aku nieh , kat muka dia x naik .. kata tuk saudara yang membuatkan air tawar demam campaknya , mungkin campak halus haritu x habis keluar .. mungkin sebab itu kali nie campak buah nie banyak keluar di bhg kaki dan seluruh bhg bawah badannya ..

moh tgk keadaan zahrien masa mula2 kena tuh .. huhuhu sedih pun ada , kasihan pun ada .. gelii pun ada .. hermm entah lahh .. geli bukan aper .. sbb memang aku x pernah lagi tgk campak buah nieh .. mcm nie rupanya ..








skrg nieh dah hampir dekat seminggu zahrien kena campak buah nie .. setakat hari nie .. semua yg mengelembung dan berair tuh dah pecah dan kering .. tinggal sedikit sahaja lagi .. alhamdulillah .. cepat2 lah sembuh anak ku ...

dan kat sini aku nak share ngan kengkawan sedikit info berkenaan demam campak @ campak buah ( chicken pox ker .. tul ker aku eja tuh ! )


DEMAM CAMPAK

Vitamin A memainkan peranan penting untuk mengekalkan membran mukus yang sihat dan juga kulit yang sihat. Oleh yang demikian, orang yang mengalami demam campak digalakkan untuk mengambil makanan yang kaya dengan vitamin A. Hati adalah satu sumber (kecuali untuk wanita hamil) sementara karoten A yang akan ditukar ke vitamin A oleh badan, banyak dijumpai di dalam sayur-sayuran berdaun hijau dan buah oren. Jika terdapat demam, minumlah air dengan banyak. Jus buah-buahan sitrus adalah bagus kerana ia membekalkan vitamin C yang diperlukan oleh badan terutamanya pada kulit untuk membantu mencegah jangkitan. Untuk meningkatkan lagi tahap keimunan badan, makanan seperti buah-buahan kering, bebenih dan kekacang amat digalakkan.

Walaupun cadangan diet di atas tidak dapat merawat demam campak, ia masih mampu untuk menolong mempercepatkan proses penyembuhan.

Tip Rawatan:

Memperbanyakkan makan

* hati untuk vitamin A

* sayur-sayuran hijau dan lobak untuk karoten B

* jus buah-buahan sitrus

* buah-buahan segar dan sayur-sayuran untuk membekalkan vitamin C

* buah-buahan kering, kekacang dan bebenih untuk tenaga



buah2 an sitrus & buah2an kering dan kekacang

Penyakit ini banyak dijumpai pada kanak-kanak. Ia dapat disebarkan melalui batuk, bersin dan bendalir yang terdapat dalam tompok-tompok gelembung lecur. Simptom demam campak muncul dalam masa 10 hingga 21 hari semasa jangkitan. Simptom-simptomnya termasuklah demam, ruam gatal, letih dan sakit kepala. Demam campak menjadi semakin serius dalam kalangan orang dewasa kerana mereka lebih cenderung untuk mendapat pneumonia dan komplikasi-komplikasi lain.

Demam campak adalah sejenis jangkitan sebelum tompok-tompok muncul hingga 7 hari selepas tompok terakhir muncul. Elakkan daripada menggaru tompok tersebut untuk mengelakkan diri daripada memperoleh kesan atau parut pada masa akan datang. Oleh yang demikian, kuku jari anak-anak haruslah dipotong pendek sepanjang tempoh jangkitan. Losyen dan mandian air panas boleh membantu mengurangkan kegatalan yang tidak menyelesakan.

Sebaik sahaja kanak-kanak mendapat jangkitan ini, mereka akan diimunkan seumur hidup. Bagaimanapun, virusnya akan hidup secara dorman dalam sistem saraf dan boleh menyebabkan 'shingles' apabila diaktivsikan lagi. Kita tidak mungkin dijangkiti oleh seseorang yang mendapat demam campak, tetapi kita boleh dijangkiti melalui seseorang yang 'shingles'.


sumber geocities.com

** semuga kita lebih menjaga kesihatan dan pemakanan kita ..insyaallah dan JUMPA LAGI DI LAIN ENTRY ...


Friday, 10-Jul-2009 05:56 Email | Share | | Bookmark
zahrien yg dah sihat dan SATAY DI terminal SATAY ZUL

salam semua .. huwaaaaaaaaaaaaa lindu sama semua olang dlm fpppp ahaksssssssss .. kuikui aci tak ngader2 sikit nieh .. heheh bukan aper memang skrg nieh aku x dapat nak update fp selalu .. kalau ada kelapangan mcm nieh baru aku akan cuba utk curi2 masa mengupload gamabr terbaru kami selain aku selalu online di blog .. sooo ader saper2 linduuu tak .. moh lah singgah umah abru aku tuhhh ... tapi fp tetap aku akan update cuma tidak lah seaktif dulu ..

maaflah kepada semua adik2 .. kenalan2 teman fp yg baru nak aku kenali kerana aku x berkesempatan untuk menzirahi umah kowang .. jgn marah .. sekirannya berkesempatan nanti akan ku terjah jua ... maaf sekali lagi dipinta sekirannya sepanjang perkenalan kita di alam maya nie banyak yg mengecewakan dan meninggalkan kenangan manis atau buruk .. maaf sekali lagi kerana aku tetap manusia biasa .. sentiasa dan tidak akan lari dari melakukan kesilapan dan yg pastinya kesilapan itu mengajar aku erti sebuah kehidupan ... insyaallah dan yg pastinya kita dpat sama2 perbaiki kelemahan kita ... betul takkkkk ... sayang u allllzzzzzzzzzzz

ok lah moh layan beberapa gamabr terbaru anak teruma aku selepas dilanda demam campak halusnya dan xtvt makan2 kami di SATAY ZUL kauntan ... sedappppppppppppppppppp walahhhhhhhhhhhhhhh







makan satay peyutttttttt layieeeeeeeee





TADAAAAAAAAAAA KITA JUMPA DI ALIN ENTRYYY .. U ALL TETAP DI HATI INI .... JENGUK2 LAH SELALU YERK .. JGN BUHSAN2 TAUUU


[<<  <  3  4  5  6  7  8  9  [10]  11  12  13  14  15  16  17  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net