By: ieder immi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 9-Sep-2009 13:34 Email | Share | | Bookmark
walau aku x dapat berterawih

hehheheh jeng2 .. hahahah jgn panik ngan tajuk aku kali nieh .. sajer jerkk letak title cenggitu .. kasi gempak kit .. huhuhuhu ermm setelah selama 17 ramadhan nieh .. aku hanya dapat berterawih selama 5 hari sahaja ... huhu sedeyy kan .. susah tul bagi aku yg ada baby kecik nieh nak semayang terawih ... sedeyyy sgt2 ... yerlah zahrien masih kecik .. nak tinggalkan dia ngan riena , x percaya dan takut pulak .. nak buat terawih di umah lak susah jugak .. dia ashik nak ganggu ... riena x leh harap st .. zahrien lak tgh giler2 menakal kat umah nieh .. kalut jugak aku bila kat umah , hubby dan adik pulak seharusnya pergi terawih .. mana nak miss .. kecuali hubby 2-3 ari nieh x dpt pergi sbb terpaksa ke bengkel siapkan saki baki tempahan sebelum raya ... huhuhuhu .. selama aku x berkesempatan untuk bertarawih nieh aku gantikan dengan membaca surah yassin sebelum solat subuh setiap hari , insyaallah aku akan kekalkan sehinggalah ke penghujung ramadhan ... berkorban lagilah aku untuk tahun nieh .. harap2 untuk tahun hadapan , nina dah duduk sini dan dia dan riena bulehlah tgk2kan zahrien ( becomes 2 years tahun depan ) ... jadi leh lah aku gi terawih tahun depan .. insyaallahhhhh semuga allah pertemukan aku di ramadhan tahun hadapan ... aminnnnnnnn
wokehlah .. ermm kat bawah nieh aku sharekan kebaikan dan kelebihan membaca SURAH YASSIN ini ..

Barangsiapa yang membaca YASSIN sepenuhnya dan pada ayat ke 58 surah SALAAMUN QAULAMMIR RABBIN RAHIM “
diulang sebanyak 7 kali untuk 7 niat baikmu, Insyallah dengan izin yang maha esa dan maha kuasa,
semua hajatmu akan dikabulkan.

Jika boleh niatkan sebegini:

1) YA-ALLAH YA-RAHIM, Ampunkan dosa-dosaku dan saudara-maraku.

2) YA-ALLAH YA-RAHMAN, Kurniakan aku isteri,suami,anak-anak yang dan mencintai islam.

3) YA-ALLAH YA-RAZZAK, Kurniakan aku rezeki yang berkat,kerja yang baik dan berjaya didunia dan akhirat.

4) YA-ALLAH YA-JABBAR, Makbulkan penghantar maklumat yang aku dapat ini

5) YA-ALLAH YA-MUTAQABBIR, Jauhkan aku dari sifat khianat dan munafiq dan miskin.

6) YA-ALLAH YA-WADUUD, Kurniakan aku dan seluruh umat muhammad yang beriman kesihatan zahir batin.

7) YA-ALLAH YA-ZALJALA LIWAL IKRAM, Makbulkanlah semua hajatku, dan AMINNNNN.

Sampaikan dakwah ini kepada sahabat2 anda, tiada kerugian bahkan digalakkan.
Ikhlaskanlah hatimu menyampaikan dakwah ini kerana Allah. Dunia adalah pentas, akhirat tempatnya yang sebenar….


dan ini pula menu aku kelmarin







menu untuk kami bersahur , haa sahur masak sendiri tau ....



dan kepada adik ctone dari madamct.fotopages.com , silalah ambil award pencopot terpantas kak ieda kali ini ... sudi2kanlah menerimanya dik .. tanda terima kasih dari akak .. ..




WOKEH , JUMPA LAYIE DILAIN ENTRY ... TATITITITUUUUUUUUUUUUU


Sunday, 6-Sep-2009 04:29 Email | Share | | Bookmark
menu lagi dannn AKU

salam semua .. ermmm menu lagi .. dan lately nieh ramai kengkawan blogger dan fp bertanyakan perkembangan tentang diriku .. ermm biasa2 sahaj .. rutin mengambil HL dh berkurangan , dah leh control makan setakat nieh .. alhamdulillah .. dlm bulan puasa nie cuma aku x tinggal mengambil TEAMIX sewaktu selepas berbuka dan sahur .. kalau sesiapa yg nak tahu teamix tuh berfungsi sebagaiapa , ia berfungsi sebagai pembakar lemak dan kalori, selepas kita mengambil makanan berat2 sewaktu berbuka dan sahur .. itupun disusuli dengan meminum plain water sebanyak 1000 ml .. haaaaaaaaaaa baru berkesan , dan selepas ituuuu .. ermm of course kita akan ke tandasss lahhh lepas tuh .. heheheh buangg toksin dlm badan dan secara tak langsung meminum air masak banyak2 nieh akan mengurangkan keletihan disiang hari ... yer idokkkk ... hehehehh dan kalau semua nak tahu berat aku skrg adalah 63 kg ( bulan poser kannn ) soo harap2 target aku terlaksana .. kekal 60kg sepanjang poser nieh .. dan maintain kesihatan sepanjang masa .... insyaallah ...

wokeh lah layan jerk menu nieh , menu berbuka kami kelmarin dan semalam
....zazzzzzzzzzzzzzz






dan dibawah ini adalah selingan terbaru aku ... haahah , ada perubahan ketara tak ..


huhuhu masa nieh di tepi pantai , zahrien belum setahun layie ... kelakoor kan muka den ...


nieh .. no kumen ... heheheh

dan kepada kmal hayati dari amal5041.fotopages.com , silalah ambil award pencopot terpantas ieda kali ini ... sudi2kanlah menerimanya kak .. tanda terima kasih dari ieda ..



JUMPA LAYIE DI LAIN ENTRYYY .. SEEE YAAAAAAAAA MUAHHHHH


Thursday, 3-Sep-2009 14:05 Email | Share | | Bookmark
berbuka di TERMINAL SATAY ZUL

lately nieh memang aku sebuk giler .. heheh ( aper2 jerk ayat tuh ) .. bukan aper .. penat sgt rasernya .. balik umah kejooor masak .. masak masakan panas .. lepas sediakan semua bahan2 aku kuar ngan hubby ke bazaar ramadhan beli juadah tambahan , balik berbuka .. lepas berbuka , semayang , lipat kain , sidai baju , kemas umah serba sedikit .. sampai nak duk depan pc nak update blog dan fp punn x sempat .. huhuhuhu ... tu rutin kalau aku x gi terawih ( ada baby kecik kan ) .. kalau aku gi terawih .. lagilahhh penatnya .. entah lah .. begitulah ...semua org punn sama kan .. cuma bezanya aku memang x der masa plus x cukup masa nak ngadap pc dan update mcm kowang .. huhuhuhu sorry ..

wokeh .. kat bawah nieh gambar waktu kami berbuka di TERMINAL SATAY ZUL di kuantan jumaat baru2 nieh , hermm hubby suka sgt kalau berbuka disini , suka sgt dgn satay perutt lahh .. anak2 aku semuanya ok .. buleh makan .. aper layie layannnnnnnnnnn








dan dibawah ini pula 1st commentor kepada shahwatie.fotopages .. silalah ambil award dari akak yg x seberapa ini , tanda ingatan terima kasih atas kesudian mencopot dgn pantas nya .. heheh

** dah kenapa akak x leh kumen di fp muu .. nak jadi mcm kes x leh kumen fp nurul gakk huhuhuhu



** untuk entry merdeka , kak amal award nanti yer .. x dan nak buat layie ...


wokehlah .. bye semua .. kepada semua teman2 yg x pernah jemu masuk umah aku nieh LOV U ALLLZ ALWAYS .. nanti aku balas kunjungan ituuuu MUAHHHHHHHH


Sunday, 30-Aug-2009 05:08 Email | Share | | Bookmark
SALAM KEMERDEKAAN !

salam semua .. esok merdeka ! ... di kesempatan ini ieda ingin mengucapkan SELAMAT MENYAMBUT KEMERDEKAAN YG KE 52 THN .. semuga malaysia terus maju bersama ISLAM .. dan berjaya sampai bila ..

bagi anak merdeka , kepadamu kami harapkan dalam memperjuangkan kemerdekaan ini terus kekal selama2nya .. dan kepada semua teman2 sekalian , moga kemerdekaan ini seiring dengan kemerdekaan dlm diri kita .. insyaallah



LUCU KER ?



Erti kemerdekaan yang telah disebutkan tadi, jika setiap individu atau kumpulan atau bangsa itu mengamalkan fahaman dan pandangan masing-masing mengikut cara masing-masing serta memperjuangkan-nya mengikut fahaman dan pandangan mereka sendiri,sudah barang tentu akan berlaku pertembungan dan pelanggaran antara satu golongan dengan golongan yang lainnya, antara individu dengan individu dan antara satu
bangsa dengan satu bangsa yang lain. Akhirnya timbullah krisis demi krisis hingga membawa kepada peperangan dan pertumpahan darah antara mereka.

Akibatnya, lahirlah bermacam-macam bentuk jenayah dan kemungkaran di muka bumi Tuhan ini dan akhirnya manusia hidup dalam huru hara dan dalam kecelakaan.Kebimbangan dan ketakutan sentiasa menyelubungi jiwa manusia. Kalau demikianlah keadaannya, apakah ini yang dikatakan kemerdekaan?

Apakah dalam keadaan jiwa yang tertekan oleh kebimbangan dan ketakutan itu dikatakan jiwa yang merdeka? Sebenarnya, inilah yang dikatakan kemerdekaan yang bukan kemerdekaan! Kehidupan yang seumpama inilah yang digambarkan oleh Allah S.W.T di dalam firman-Nya yang berbunyi:
Maksudnya:
"Lahirlah kerosakan di daratan dan di /autan oleh kerana usaha manusia sendiri sehingga Ailah merasakan kepada mereka sebahagian dari (azab perbuatan mereka agar mereka kembali ke jalan yang benar. " - Ar Rum 41

Inilah yang dikatakan neraka dunia sebelum neraka akhirat. Apakah sudah masuk neraka dan merasakan azabnya di dunia ini lagi, dikatakan yang kita ini merdeka? Atau dalam lain-lain perkataan, dapatkah kita merasakan nikmat kemerdekaan yang kita perjuangkan itu kalau pada hakikatnya kita berada dalam keazaban neraka dunia! Apakah sudah masuk neraka masih kita mengatakan yang kita ini merdeka?
Firman Allah lagi:
Maksudnya:
"Bahawasanya mereka, usaha mereka telah tersesat di dunia ini sedang mereka menyangka mereka telah membuat kebaikan. " - Al Kahfi: 54.

Rupa-rupanya, kemerdekaan yang dicari, neraka yang ditemui. Inilah akibat mencari kemerdekaan dengan mengikut hawa nafsu semata-mata atau mengikut fikiran yang tidak berlandaskan syariat. Usaha-usaha manusia seperti ini tidak sampai kepada matlamat dan akan berakhir dengan kegagalan. Mereka yang gagal mendapat kemerdekaan yang hakiki akan mendapat seksa neraka di akhirat nanti.

** marilah kita hayati bersama ...


MERDEKA ! MERDEKA ! MERDEKA !



Thursday, 27-Aug-2009 13:17 Email | Share | | Bookmark
menu buka poserrrrrrrrr

salam semua .. huhuhu dah lama x update .. x der cerita terbaru nak dikongsi ... semuanya biasa2 sahaja ... bersahur , berbuka dan amalan biasa sepanjang ramadhan ... huhuhu memang slow sikit nak mengadap pc time2 mcm nieh .. sebuk dgn preparation nak berbuka poser , shoping2 utk anak2 .. dan mcm2 lagilah ... yg paling pasti kerja2 di office banyak yg kena settle .. huhuhu sbb budk2 dah nak ngadap final exam pulak .. sesi pendaftaran subjek dah nak tamat ... banyak mender yg kena settle ... harap2 bulan2 poser nieh x menyakitkan kepala .. hehheheheh okey lah x nak buang masa layie ... actually kita dah berpuasa dah masuk hari ke-6 kan ... ( salah ker ... ish2 kena kira balik nieh .. wakakkakak ) sooo baru ari nie lahhh ieda nak buat entry pasal menu2 berbuka nieh .. actually x der yg special punnnn biasa2 sahaja .. tapi dek kerana x der citer nak di update di fp nieh soooo layan jerlahhh citer pasal menu aku nieh ... hehehhe hermm menu aku semalam adalah SPAGHETTI ALA TIMUR ... haaaaa kenapa aku bagi nama tuh , sbb kuah dia ala timur .. heheh nak tahu lanjut ? malehhh arrr nak citer .. hehehhehe , hermm memang kami di bulan poser nieh maleh nak masak2 lauk2 pauk nasi nieh .. kami lebih suka makan masakan panas sewaktu berbuka , dn bila tiba bersahur , ala kadar sahaja lauknya .. masak air ker ... sayur air ker .. sardin ker .. simple2 .. sbb sahur x der selera sgt .. so senang sgt .. alhamdulillah anak2 dan hubby x kesah langsung .. mereka sukaaaaaaaaa ,

Nak cerita sikit pasal2 anak2 aku yg berpuasa setakat ini ...dan alhamdulillah , setakat ke hari ini nina x tinggal puasa lagi ... bagus bebenooor anak dara aku tuh ... dah 2 tahun x tinggal puasa ... dan riena pula ini adalah tahun pertama dia berpuasa ... ermm dah masuk hari keempat dia berpuasa ( 1st day sampai kul 4 ptg jerk ) alhamdulillahhhhh sgt2 .. yerlah dia baru 5 tahun tau ! .. tahan sgt puasa tuh ... bangga ibu tau ... ibu LUV U ALLLZZZZZZZZZ , okey lah layannn jer menu di bawah semalam aku nieh

** ari nieh , masak nasi goreng cinta sayang ... hehehhe dgn ikan grg biasa sahaja






dan bagi 1ST COMMENTOR , bro AMIN di minmolek77.fotopages.com silalah amik award nieh , tanda ingatan dan terima kasih dari IEDA ...



OKEY .. JUMPA LAYIE DI LAIN ENTRY ... LOV U ALLLLZZZZZZZZ


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net