By: ieder immi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 5-Oct-2009 14:57 Email | Share | | Bookmark
KU SAYANG KAMU ...

salam semua ...



DEDICATED TO MY LOVELY PERSON

~ my hubby bday ...
~ yang ke 33 tahun ..
~ semoga allah memanjangkan usia mu ...
~ semoga sayang dikurniakan kemakmuran dan kemurahan rezeki ..
~ semoga sayang terus dibimbingi untuk menjadi suami yg soleh dan menyintai kami semua sepenuhnya sehingga ke hujung nyawa ...
~ semoga allah mempermudahkan segala urusan mu di dunia dan akhirat ...



** ieda dan anak - anak nina , riena dan zahrien menyintai abang sepenuh jiwa kami ...




Wednesday, 30-Sep-2009 13:09 Email | Share | | Bookmark
SYAWAL ITU ... 1430H - 1st part

salam semua , alhamdulillah kita bertemu lagi selepas selesai minggu berhari raya walaupun masih didalam bulan syawal .. huhuhu rindu rasanya suasana pagi raya , betul2 rasa masa begitu pantas berlalu , mood masa nieh rasa nak teruskan cuti punn ada , nak terus berhari raya punn ada ... ermm macam2 lah .. yg pasti rasa raya pertama tuh cepat sangat berlalu kan ... YER TAK semua ...huhuhuhu.. selepas bercuti panjang banyak kerja2 harus diteruskan dan diselsaikan , untuk mencari rezeki .. raya , raya jugak .. kerja .. kerja tetap kena buat ... tapi mood ajalah .. tengah cari lah nieh .. heheh aper lah kan ..

ermm nak bercerita tentang kenangan2 manis raya nieh .. memang banyak .. x terkata .. cuma raya tahun nieh kurang sedikit meriah sbb adik aku di KL x dpt balik .. this time turn dia balik umah MIL dia di selangor .. jadi kureng sikit happening ... tapi still meriah lah .. cuma kurang satu ahli keluargalah ... ermm banyak cerita2 kenangan raya yang nak aku kongsikan bersama - sama .. tapi . mood betul2 x der , masuk opis hari ini punnn dlm keadaan yg betul2 slow .. hehhe bukan per .. x larat pun ada .. mengemas .. ya allah banyak giler .. bercuti lama kan .. seminggu punya baju2 punn baru aku kemas tadi .. , lepas berkemas , tidur kan zahrien , rutin biasalah , hermm barulah dapat ngadap PC nieh , sib baik hubby in GOOD MOOD hari nieh habis satu rumah dia moop .. hehhe thanx cayunk sbb paham ..

okeylah .. nak berceloteh panjang punn aku x larat .. sbbnya aku .. insyaallah dah mula berpuasa 6 dan hari ini hari ke 3 ... dan insyaallah sampai selesai ... itulah niatku tahun ini ... moga2 makbul doa dan harapan untuk menyempurnakan fadhilat ramadhan dengan berpuasa 6 nieh ... ok lahhh doakan aku selesai mengerjakannya ya .. ok mohlah layan sebahagian gambar2 sebelum raya dan raya pertama ku di kg di pagi syawal 1430H... yuk .. layan zazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz







pagi tuh , tgh sebuk2 siang ayam dan anak2 aku cabut bulu ayam .. huhuh tetiba jerk kakak aku menjerit macam org kena sawan .. ngupernyer kena gigit PACATTTT kooo .. hehehe entah dari mana datangnya pacat tuh .. ermm aper layie sakanlah menjerit .. anak aku zahrien yg x takut tuh siap nak pegang layie ... ermm dah kenyang giler pacat tuh hisap darah .. heheh aku sempat sanp layie .. atuk aku yg menamatkan riwayatnya .. wakkakakkaka

1 SYAWAL 1430H - di Ketapang Tengah , Pekan Pahang


anakanda putra tercinta di pagi syawal .. senyum , gelak dan tawa ... sukaaaaaaaa











family kak long ku , abang long azhar dan putri raihan zuhaira


OKEY LAH , UNTUK 1ST COMMENTAR .. UTANG DULU ERKKK .. DAH MALAS NAK EDIT .. JUMPA LAYIE DI LAIN ENTRY TAU .. PART KE 2 RAYA 1430H DAN 1ST COMMENTAR YERK ... BYE .. LOV U ALLLLZZZZZZZ


Sunday, 20-Sep-2009 13:41 Email | Share | | Bookmark
SALAM AIDILFITRI

** ENTRY BARU ! , SILA SCROLL KEBAWAH LAGI YER ..



BUAT SEMUA UMAT ISLAM DI DUNIA INI , TEMAN2, KENALAN2 DAN ADIK2 SEKALIAN... DI KESEMPATAN INI IEDA INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT AIDILFITRI YANG BAKAL MENJELMA , IANYA DATANG KEMBALI , AMPUNKAN SALAH DAN SILAP KIRANYA ADA TERKASAR BAHASA , TERSALAH BICARA, INSYAALLAH SEMOGA DIPERTEMUKAN KEMBALI DI TAHUN HADAPAN PULA

SUDI2KANLAH KIRANYA MENGAMBIL DAN MENGGANTUNGNYA DI RUMAH MASING2 ... SALAM AIDLFITRI BUAT SEMUA ... LUV U ALLSSS


Tuesday, 15-Sep-2009 12:41 Email | Share | | Bookmark
syukur alhamdulillah

alhamdulillah syukur ke hadrat allah kerana tahun ini kami di ksp mendapat bonus raya yg banyak ( banyak bagi kami lah ... heheh kalau org lain tuh noo komen ) pagi2 lagi aku dah duk skodeng CIMB clicks ... dan memang dah budget masuk bonus pagi nieh , cuma x sangkalah ... kata org rezeki tahun ini .. alhamdulillah sekali lagi .. aku tumpang gembira dengan teman2 sbb nya ... ermm yerlahh x sangka tahun ini , julung2 kalinya kami semua mendapat bonus raya yg x disangka2 .. so memang amat2 bersyukur dan terima kasih kepada BIG BOS dan MADAM kerana semua boleh tersenyum gembira .. insyaallah semuga dengan bonus raya ini , dapatlah meringgankan serba sedikit beban nak mengadap raya dan selepas raya .. hermm kena ingat semua .. kita ibu bapa nieh selepas raya dah nak mengadap anak2 mula bersekolah pula .. hhuhuhuu soo mana duit yg ada lebih tuh .. kenalah beringat selalu ... menyimpan tuh penting dan berhemahlah dlm berbelanja ...

yebaaaaaaaaaa aku punnn kena ingat untuk diri aku jugak .. heheh , wokehlah teman2 .. actually mood untuk berblog dah mula merundum sbbnya aku dah mula sebuk nak berkemas dan pack2 barang nak balik kg .. huhuu esok last day kerja .. pastu malam CABUT BALIK KG LAHHHHHHH ... wakakkakakak ( bukan jauh noo kg aku .. pekan joooo ) heheh alahhhhh janji balik kg ..... ok semua .. sehingga berjumpa lagi .. dan sehingga ke hari ini , kalau aku x busy aku berfp lagi .. kalau idok .. seee you allzzz after RAYA ... salammmmmmmm




TIPS UNTUK CERIA DAN GEMBIRA SELALU...

Setiap hari kita mempunyai bermacam-macam kekangan dan masalah yang perlu kita tempuhi, oleh yang demikian pelbagai perasaan akan timbul seperti marah, gelisah dan lain-lain emosi. Oleh itu, gembira adalah salah satu cara untuk mengembalikan semula perasaan yang normal pada setiap orang itu, di sini kami ada menyatakan beberapa tips sebagai panduan kita semoga kita dapat menjalankan aktiviti harian kita dengan penuh perasaan gembira dan ceria...insyaAllah..

1. Jadilah orang yang ‘kuat dan teguh’ hingga tiada satu pun yang mampu mengganggu kedamaian jiwa serta minda anda.

2. Bercakaplah tentang kesihatan,kegembiraan dan kemakmuran dengan setiap orang yang anda temui.

3. Membuat sesiapa sahaja – baik kawan,jiran mahupun kenalan baru – merasakan ada sesuatu yang istimewa dalam diri mereka.

4. Hanya memikirkan yang terbaik,kerja untuk mendapatkan hasil yang terbaik dan cuma mengidamkan yang terbaik

5. Menjadi orang yang begitu seronok dan ghairah dengan kejayaan orang lain seolah-olah kejayaan itu adalah kejayaan anda juga.

6. Melupakan kesilapan lalu dan menjadikannya azimat untuk mencapai kejayaan gemilang pada masa hadapan.

7. Sentiasa ceria dan melemparkan senyuman apabila bertemu dengan sesiapa sahaja.

8. Peruntukkan sebanyak masa untuk membetulkan dan meningkatkan potensi diri hingga anda tidak punya masa untuk mengkritik orang lain


ini pula .. lagi kad raya dari teman - teman ... thanx atas ingatan tulus ikhlas itu ...









dan ini pula terimalah award dari akak buat adik ct one kerana telah mencopot dengan pantasnya di entry akak ... thanx again dik ... sudi2kanlahhh lagi nanti ... lov uuu





Thursday, 10-Sep-2009 05:31 Email | Share | | Bookmark
SPECIAL FROM FRIENDS

 
 
 
View all 16 photos...
ENTRY BARU BAWAH LAGIIIIIIIIIIIIIIIIII

BANYAK TUL KAD UCAPAN DARI KENGKAWAN YG DITERIMA , TANDA INGATAN TIDAK LUPA , SELAMAT HARI RAYA DARI IEDA SEKELUARGA JUGA .. KALAU ADA LAGI AKAN IEDA GANTUNG .. LAGI ... DAN LAGIIII

































TERIMA KASIH SEMUA .. LOV U ALLZZZ


[<<  <  1  2  3  4  5  6  [7]  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net