By: ieder immi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 28-Oct-2009 14:24 Email | Share | | Bookmark
xtvt makan selepas kenduri - continue

heheh ingatkan piccas kenduri dan OH dah habis .. tup2 ader lak lagi haaaaa ... soo alang2 mengedit .. editkan terus gambar saki baki xtvt makan2 selepas kenduri , keesokan paginya .. ermm banyak lagi rupernya saki baki makanan untuk kenduri malam tuh .. aper lagi kami adik beradik buat makan2 keluarga lak pagi tuh di depan umah mummy ... huhuhuhu siap ajak saudara sebelah umah layie .. nak tgk happening atau idok .. ermmm aku lak bab makan memang x leh hinggat nyer .. opss tapi amik mee hun jerk yerk .. mcm biasa ... pantang tetap pantang , x amik nasi .. setakat nieh aku tapi lately nieh 2 - 3 ari lepas ada lah ngelat kit .. sesudu jerk .. heheheh
ok lah moh layannnn zazzzzzzzzzzzzzzz










haaaa lepas siap bersarapan .. kami turun ke bawah dan ramai2 ke belakang bengkel somi aku .. xtvt selanjutnya , mengupas dan menyiang kulit tebu ski baki semalam .. untuk di proses iaitu di perah air nya .. fuh memang suke lahhh ... pueh minum malam tuh ... rajin tul hubby yg memang suka minum tebu nieh .. dah lah manis , piooor lak tuh .. x yah campur2 gula ponnnn ... kami punn dengan ashiknya membantu hubby termasuk anak2 lah .. x lepaskan peluang nyebukkk jerk kat situ .. kalau tgk aku lak yg over excited kan .. aper nak buekkk tuan umah kan kena lah selalu enterpreme ... waklakkakak .. moh lah layan .. maleh tul nak celoteh panjang2 .. penat tuuuuuuuu naip laju2 nieh ...







maseer nieh di sempurna resort , zahrien baru naik dari mandi kolam ngan daddy dia .. sejuk giler , tgk lah tuh .. sempat layie makannn .. heheh



K , jumpa layie next entry .. bye


Monday, 26-Oct-2009 12:34 Email | Share | | Bookmark
majlis tahlil kesyukuran vs OH - my mom house

salam semua .. alhamdulillah sekali lagi dpt jugak aku meluangkan masa untuk update fp nieh .. dah bersawang gamoknya .. ermm x der masa lahhh nak update .. banyak sgt benda yg terjadi ... dan paling menyedihkan bila aku baru sahaja kehilangan nenda tersayang sblh ayah ku .. pulang ke rahmatullah pada 23hb okt 2009 ( jumaat ) baru2 nieh .. semalam aku baru sampai dari muar johor , menghadiri pengkebumian dan majlis tahlil arwah nenda .. semoga allah mencucuri rahmat keatas rohnya ... al fatihah ...

dan sekembalinya aku dari sana banyak jugak entry2 yg terpaksa aku tunda , bukannya apa .. penat badan berjalan jauh masih terasa .. inipun ku gagahi jua untuk update mana yg termampu .. dan entry kali nieh berkisar pada majlis tahlil kesyukuran dan OH di umah mom aku di pekan .. sekali lah tuh ..cuma aku idoklah menjemput ramai2 .. sbb bukan per , majlis mcm nieh biasanya dah penuh dgn sedara mara .. almaklumlah besan2 aku ramai .. pok2 sedara punnng ramai .. so dah x payah ajak org luar .. sedara mara jer dah penuh satu laman .. huhuhu actually majlis nieh dah lama dah .. dah 2 minggu dah ... sabtu malam ahad ... bermula selepas isyak .. ish2 malas tul nak tulis panjang2 .. moh lah layannnn , biar gambar menceritakan segalanya ...zazzzzzzzzzzz


















sorry arrr , kualiti gamboor memang x ngancam .. kamera kokak jerk .. janji der gamboor yer idokkk





dan nak tempek award dari adik syu nieh ... macehh dik .. dapek jugak menempekkan diri di umah mu dik ... lov u



dan ini lah dia pemenang2 1st commentoor den ... ecehhhh mcm pertandingan nyanyi lakss ... hahahah amik haaa gantung kek umah tau .. amek jgn x amik ... thanx kerana sudi menjenggah fp akak nieh .. jgn luper dtg layie tauuu





terima kasih daun keladi .. ada masa jenggah2 lah lagi .. LOV U ALL ALWAYS


Tuesday, 20-Oct-2009 13:56 Email | Share | | Bookmark
jamuan perpisahan VS OH dept exec academic

biler : jumaat ( tarikh x hinggat , tapi minggu lepas )
masa : punn x cam ( raser2 nyer 12.30 tgh )
tempat : heheh nieh pasti .. di exec academic nyer tempat lahh )

salam semua .. alhamdulillah daku sempat jugak bersiaran kembali di fp nieh .. setelah dekat seminggu x berupdate .. hehehe sebuk giler lately nieh , mana dgn persiapam jamuan perpisahan pelajar2 praktikal aku kat oppis layie .. jamuan majlis kesyukuran di kg layie .. fuh xtvt penuh ... letih giler ..

wokeh lah maleh tul nak cakap banyak2 .. biarlah picture2 nieh menceritakan segalanya .. sedih , suka duka hari terakhir mereka pelajar2 praktikal kami di dept academic shahputra , yana , ema , aishah , eyka , ita dan lisa .. huhuhu we will miss u allz ..dan terima kasih bebanyak dik non .. dik non sekalian .. segala jasa dan bantuan adik2 sekalian amat kami hargai ... semoga selepas ini anda semua terus berjaya hari ke hari dan selamanya ...

okeh lah yuk layannnnnnnnnnnnnnn


























MCM BIASER ... 1ST COMMENTOOR DEN UTANG DULU YERK .. MOOD TADAKKKK .. MACEHH BEBANYAK SBB U ALL SUDI MASUK UMAH DEN NIEH .. DAN ROMEN2 .. HEHEH NANTI DEN JENGGAH LAK UMAH KOWANG SUMER .. SKRG SIBUKK BANGGAT SIHHHHH ... OK LAH BYE ....


Wednesday, 14-Oct-2009 11:18 Email | Share | | Bookmark
start all over again

salam semua .. ermm musti tertanya2 ngaper entry aku kali nieh ada pelik sikit .. huhuhu bukannya aper .. aku sekadar nak berkongsi cerita kerisauan aku tentang bertambahnya selera makan aku nieh selepas bulan poser .. dan semuanya lebih maklum akan bulan syawal yg masih belum selesai nieh .. dimana2 ada sahja OH yang diterima .. so nak x nak aku dan family kena hadiri ..specially bila tiba weekand .. sooo aku dengan sendirinya dah terasa selera makan aku skrg nieh dah melonjak2 .. dgn pelbagai menu di depan mata .. rasa macam x leh control punn ada .. so start kelmarin aku dah bertekad untuk menyambung kembali unsur2 dan usaha2 diet ku semula .. huhuhuhu selama 2 bulan sebelum raya aku meninggalkan F1 dan F3 dan sekadar mengambil teamix .. aku dapat rasakan aku kena mulakan kembali mengambil F1 .. so since 3 days ago aku dah punn memulakan mengambil F1 sekali dlm sehari .. dan teamix adalah kewajipan selepas mengambil sebarang makanan terlebih lemak .. hehehhe ...

so aku sendiri kena beringat selalu .. sbb aku sendiri dapat rasakan badan aku nieh jenis yg cepat naik ( mak aku pun cakap mcm tuh ... ) tapi nak turunnnn ... ya allahhh amatlah payah .. so aku sendiri mau ingat lah .. tapi since aku amik HL nie .. aku dah rasa x susah untuk aku maintainkan kembali habit makan aku nieh .. aku dah x kesah kalau x amik nasi event for the hole month .. itulah kebaikannya .. mungkin sbb tubuh badan aku nieh dah diajar sewaktu mengambil HL dulu .. so aku dah x berapa khuatir ... cumaaaa kena selalu remind my self tujuan aku amik HL tu untuk apa .. untuk sihat , cergas dan off course cantik di depan mata hubby dan semua .. ( ecehhhh terlebeyyy sudahhhhh ) ... hermm itulah hakikatnya .. tepuk dada tanya selera ...

bertambah lah pulak skrg nieh aku dah x sertai kelas workout aku ( pilates ) tuh .. ermm entahlah nak mulakan kembali agak liat skrg nieh .. maklumlah dah tinggalkan 2 bulan .. so nak start all over again tuh , dah jadi mcm beban pulak bagi aku ... so aku dah decide untuk beli something untuk aku buat workout di rumah pulak .. ermm insyaallahhhh aku dah punn decide dgn my hubby dan dia amatlah bersetuju besides of " always balik lambat" kerana ke kelas pilates tuh .. this is the best choice yg hubby really suka dan sokong .. huhuhuhu .. semuanya dlm perancangan .. alat workout yg mana pilihan hati .. hehehhe .. dan ini adalah menu aku sejak 2 -3 ari lepas ..


morning kebiasaanya aku amik kuih muih + teamix 500ml + 250 ml pw
lunch pulak F1 cappu + pw 1000ml
in between 250ml pw + kuih @ biskut
dinner at 6.30 sandwish salad/tomato + 1000 ml pw @ mee hun soup @ tomyam


** oh ya aku suka buat sandwish taruk banyak2 salad .. ermm nak tahu kelebihan salad dalam diet .. moh layannnnn




Daun salad bukan saja digemari oleh anda yang mengamalkan diet malah mempunyai pelbagai kebaikan lain. Tahu tak yang ia kaya dengan kalsium, magnesium, potasium, fosforus, sodium, vitamin A dan C, zat besi dan zink. Gabungan kandungan di atas menjadikannya sebagai sejenis kompaun iaitu Lactucarium.

Lactucarium ni berfungsi sebagai sedatif. Jadi, ia mampu tenangkan diri anda, menghilangkan keresahan serta melapangkan fikiran.

Selain itu, daun salad juga mengandungi karotena dan air. Untuk itu, ia dapat menghilangkan dahaga serta melancarkan sistem pernafasan.

Satu lagi, daun salad juga boleh dimakan sebagai penawar bagi anda yang masalah gangguan tidur (insomnia).

Kesimpulannya, daun salad bukan sekadar sesuai untuk anda sedang berdiet saja. Tapi ia lebih banyak kebaikan daripada yang anda sangkakan.


itulah rutin harian ku bermula kelmarin dan sedaya upaya aku untuk mengelak dari menjamah nasi .. insyaallah usaha ku ini akan berjalan lancar seperti dolu2 ( 1st day amik HL) .. ok jerk .. apa yg aku ambil ini punnn idoklah terlalu ringan dan idoklah terlalu berat kan ... besides of taking rice 3 x sehari .. hehheheh oklah , setakat ini aja luahan ati aku nieh .. luahan ati ker ?oh ya .. ini pula menu aku petang tadi dgn anak2 dan hubby , mee hun soup berapi ( ermm pedassss )... hehehhe zahrien mcm biasa makan nasi jugak .. ayah nya yg melayan .. ibu .. sebukk makan .. wakkakakak




** 1st commentor utang dulu erkkk .. malehh tul nak editt


Thursday, 8-Oct-2009 10:29 Email | Share | | Bookmark
RAYA OH RAYA - part II

waaaaaaaaa sakan suasana raya dimana-mana skrg nieh .. open house merata2 .. ermm asal ujung minggu jerk ada sahaja teman2 yang membuat open house syawal .. huhuhu suka .. ermmm selera aku punnn bertambah2 lah .. susah tul nak kawal ... ermm apa yg dapat aku rasakan badan aku nieh dah menunjukkan tindak balas diatas xtvt makan aku hehehhehe .. ermmm x perlah sib baik ada teamix untuk tujuan pembakaran lemak selepas kita mengambil makanan dlm kuantiti yg banyak .. so tidak lah merisaukan aku sgt ...

hehehhe ok lah berbalik kepada syawal nieh .. x silap aku hari nie dah masuk 17 syawal kan... ermm bahang raya tuh masih terasa di sana sini kerana adanya open house .. ermm umah aku ? ... ada yg bertanya .. ermm jawapannya .. x der layie utk tahun nieh ... rasanya budjet dah lari banyak ... sooo aku kena buat kira2 balik kalau nak buat punnn ... x yah bincang2 ngan hubby conggak2 sendiri jerk .. x buatlah tahun nieh ... kalau ada rezekipun ... tahun2 hadapan .. insyaallah aku akan buat jugak .. bukan per ... anak2 masih kecil ... umah kecil .. maklumlah duduk menyewa sahaja ... jadi ... banyak yg membataskan dan ketidakselesaan itu masih ada .. jadi kalau saper2 yg nak dtg beraya tuh ... moh lah kerumah kuuu ... rumah aku nieh sentiasa open untuk semua tetamu di lebaran ini ... x der pilih2 saper yg kena dtg dan x dijemput .. semua di jemput dtg bertandang ... soooo ok lah .. maleh tul skrg nieh nak cit cat lama2 .. soooo mohlah layan gambar2 edisi terbaru aku dan family beraya di kg halaman ku ... hehehhe nie edisi terakhir tau ... jadi layannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn



umah mak saudara hubby ..., setiap tahun x pernah lupa








tgk lah zahrien tuh .. sampai tang mata punnn ada tinggal jejakk .. ketit dik nyamuk sampai melectt mcm tuh sekali .. hermmmm





haaaaaaaaa nieh gambar seksiissss anak teruna aku ... hehehe


ok lah aku dah terhutang AWARD dgn mereka2 ini ... insan2 , teman2 yg x putus2 sudi menjengah umah ku ini ... bagi entry yg terdahulu .. terima kasih daun keladi buat bro " Amin Fp" dan " adik Nurul akak pauzana " ada masa .. jenguk2 lah layie ... LOV U ALLLL

** ermmm jgn lupa amik ini award tau .. kasi tempek kat umah yerk .. heheheh








[<<  <  1  2  3  4  5  [6]  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net