By: ieder immi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Monday, 11-Jan-2010 07:44 Email | Share | | Bookmark
DINASOUR ADVENTURE & NINA / RIENA 1st day at school

salam semua .. fuh akhirnya dpt jugak aku menguplOad entry terbaru fp nieh ... banyak gak sawang dLm umah nieh .. heheheh bukan aper .. since 1st day start school anak2 ieda .. memang ieda akui x cukup tangan .. urusan persekolah mereka amat merumitkan .. for nina this is the 1st day dia bertukar sekolah .. dai SJKC pekan ke SJKC kuantan .. sooo urusan amat melecehkan dan mcm2 mender kena buat like a 1st day school for her .. anyway thats the good environment for me to actually .. for riena pulak 1st day school for her .. banyak yg baru .. sib baik pra school only .. luckly dia dpt masuk same school ngan akaknya ... thanx to god .. kalau ikutkan pre school sana dah terlebih quota .. tapi last minit ada student yg transfer school .. sooo alhamdulillah riena dpt tempat di sini .. but pic dia x sempat nak snap .. duk sibuk kesana kesini ..

For nina .. this is the 1st day dia bertukar sekolah so semuanya baru .. kira2 konter shok lah ( betul ker aku ejeeee .. hahah hentamlah labuuu ) ... almaklumlahh sebelum nieh SJKC di pekan x sampai 1000 murid .. disini , haaaaaa lebih 3000 pelajar dlm satu sesi .. sooo this is a new for her , awal2 lagi aku dah pesan kat dier .. no cry2 tau kakak .. malu jerk ... badan besor .. x cantik kalau nangis .. but for all knows usia baru 8 tahun kan .. the brain still same like the age .. badan jerk besooor ... sikit2 cemeyyyy buat muka x happy ...

so far alhamdulillah dah seminggu dia ke school .. she can take it .. same like her sister riena .. cuma dah 2 hari cuti weekand nieh biler naik school lain mcm jer muka dia ... heheh mcm2 hal budak2 nieh ..

dan aku lak .. tetiba hari nieh demam , selsema dan batuk2 sampai muntah2 .. same like my zahrien .. entahlah .. mungkin kepenatan melalui a week school anak2 kooot .. heheh memang memenatkan ... bayangkan aku kena bagun as early in the morning at 5.00 untuk buat sarapan bekalan anak2 .. yerlah utuk dia bfast at 10.00 pg .. specially because anak2 aku tuh sekolah cina kan .. soo almaklum sahajalah .. sib baikkk lah aku jenis x kesah bangun seawal 5.00 pagi nieh .. sbb dah terbiasa zaman anak2 dara dulu .. sooo for me its ok ...
ok lah .. aku actually baru jerk amik ubat . rasa ngantuk dah menerjah minda dan diri .. sebelum aku stop .. check it out .. latest pic masa kami ke pameran dinasours di yayasan pahang baru2 nieh .. ok lah .. new things yg dpt anak2 aku explore .. for me and hubby too ... heheh x pernah tgk kan .. walau pun mesin .. but its looks real .. soo moh lah layan .. letih nieh ... zazzzzzzzzzzzzzzzzzzz









haa nielah muka anak ku zahrien yg taku2 kucing .. heheheh dia x nak lepas dari dukungan ayahnya dan aku ... seram agaknya tgk mender tuh gerak2 .. heheh .. masa nak masuk excited lebeyyyyy .. hehe


1st day nina & riena at school
SJKC Kwang Hua , Kuantan
1.40 pm








dan ini zahrien yg excited main2 kat area school kakak2 dia .. sementara menunggu kakak kuar school , aku layan dia ambik gambooor .. mcm2 hal hero sorang nieh ..




OK LAH SEKIAN DULU BUAT MASA NIEH .. LEPA NIEH ENTRY LAIN LAK .. TAPI X TAHU BILER .. SEBUK AAR .. TAPI FP X KAN KU TINGGALKAN ..
LOVE U ALLS SBB SELALU KUNJUNG SINI ... THANX SO MUCH AGAIN .. AND AGAINNNN


Thursday, 31-Dec-2009 06:57 Email | Share | | Bookmark
GOOD BYE 2009 , WELCOME 2010

KEPADA SEMUA TEMAN - TEMAN DAN KENALAN - KENALAN TERSAYANG



SEMOGA SEGALA HARAPAN DAN IMPIAN ANDA SEMUA TERLAKSANA DI TAHUN BARU INI .. HAPPY NEW YEAR 2010 ...


Saturday, 26-Dec-2009 07:39 Email | Share | | Bookmark
JJCM - jalan - jalan cuci mata ..

salam semua .. alhamdulillah kita berjumpa layie .. hheh kali nieh aku nak upload gambar aku bertiga beranak JJCM .. bukan jalan2 cari makan tau .. heheh tapi jalan2 cuci mata sempena perayaan krismas baru2 nieh .. ermm bukan aper anak busan duk umah .. meh lah ibu kita jalan2 .. so kebetulan putra ku zahrien ku hantar nursery .. cuti aku unn dah bermula dari hari rabu .. so memang lah budak2 nieh busan duk kat umah jerk .. soo ari jumaat tgh ari tuh aku bawak anak2 dara aku nieh ke MALL .. ermm jalan2 .. sopink2 x der duit .. sooo jalan2 jer layan anak2 beli brg2 keperluan sek sikit2 .. sooo memang seronok sbb si zahrien x der .. leh aar aku layan posing2 ngan anak2 dara aku .. hehehhe kalau dia ada .. ermmmm melayan dia jer lahhh masa aku tuh ...

lepas penat jalan2 kami makan .. kebetulan pagi tuh aku dah masak nasi lemak kat umah soo budak2 nie dah makan kenyang2 .. soo lunch kami di deli country jerk .. makan roti .. ehheh kena ajar anak2 aku tuh diet .... tgk lah anak aku nina tuh .. riena punn mc tuh jugak .. dah makin tembam .. berselera sgt skrg nieh .. x leh jadi .. bahaya .. takut sampai kebesoooor berselera mcm aku .. hehehheh sooo layan jer lahhh gambar2 kami nieh .. penat nak tulis panjang2 ...

sblm tuh .. nak tepek award buat mereka2 yg faboulase sbb mencopot 1st comentor kat umah aku nie .. thanx again and again .. sudi2kan lah tepek award yg x cantik nieh di umah masing2 ya ...






TOCEI UNTUK U ALL










OKLAH .. JUMPA LAYIE DI NEST ENTRY .. LOV U ALLL


Wednesday, 23-Dec-2009 13:16 Email | Share | | Bookmark
macam2 cerita semenjak ujan ..

salam semua .. ish2 ... ish2 .. pueh ku buang semua sawang2 nieh .. heheheh sowilah dah lama x update fp .. huhhu sejak pandai berFB nieh ... hahahaaha saper ajar ...haaaaaa kan dah addicted .. mihahhahahha .. sana kejar .. sini kejar .. mana nak layan blog .. fp .. FB .. huhuhu sooo ada lah umah yg dah nak masuk anai2 nanti ... bertambahah layie nieh lagi tinggal 2 minggu sahaja layie sekolah nak bermula .. aku becuti pajnag minggu ini dan minggu lepas utk preparation anak2 nak start skull ... nina darjah 2 .. riena lakkk dah masuk pre skull ... fuh sebuk tul aku skrg nieh ... gawattttttttttt ... tapi bangga sbb anak2 cepat membesar .. kejam celik .. mereka semua dah besar2 semua .. riena dah masuk sek jugak ... nina lak .. dah darjah 2 .. tahun nieh nina duk ngan aku di kuantan .. bertambah lahh sakit kepala dgn kerenah anak2 nieh .. riuh mcm ada sepuluh anak ... huhuhuh .. mcm2 perangai .. dgn zahrien nya yg dah bertambah keletah dan BUAS .. huhuhuhu sakit kepala ....... dia skrg nieh ashik nak belasah kakaknya sahaja .. kalau ada yg x kena .. fuh gangster tuh ...

ok lah mohlah layan pic2 aku sepanjang musim ujan di pantai timur nieh .. lepas jerk musim raya aji nieh .. mcm biasa pantai timur dilanda ujan lebat baru2 nieh .. mujurrrr x banjir ....awat x BANJIR .. hehehhe inilah masanya anak2 aku pujuk aku nak mandi ujan .. sooo layan lah .. kalau zahriennn bukan main suka .. sampai ketar2 badannya .. dah mandi ujan di umah tokmi ..esok balik ktn bawak balik daging korban .. lunch masak sop tulang utk hubby .. anak2 punn suka ... aku ! ... wow .. wow .. cicah ngan roti jerlahhh .. ehhehe ... dan selepas makan tulang aku grg dagingnya pulak ..

dan baru2 nieh aku order brownies ngan mamber opis .. zura .. tokey kek .. cayuk2 lah dik .. brownies muu x mengecewakan akak langsung .. malah akak yg makan nieh BERBANGGA . .. ecehhhh ... dik brownies milo nieh memang dah jadi kebanggaan anak2 .. dah kena catu dah punnn .. mana x nyer dah duk ngadap jerk .. x leh jadik nieh .. hehehe have do somethings .. heheheh

ok lah mohlah layan ... zazzzzzzzzzzzzzzz






menu sepanjang minggu lepas dan semalam







OK LAH CUKUP SAMPAI SINI . MATA DAH NGANTUK .. NAK TITON .. BYE SEMUA .. CAYUNK U ALL ...


Friday, 18-Dec-2009 15:16 Email | Share | | Bookmark
Raya Aji 2009 - ENTRY terlambat .. heheh

salam semua .. alhamdulillah kita sudahpun memasuki tahun baru dlm islam .. salam maal hijrah kepada semua teman2 dan kenalan2 semua ... semoga tahun baru ini memberikan kita seribu pengertian dan pengorbanan yg diredha olehnya .. ok lah actually aku baru jerk dpt komp baru ... adik aku belikan .. hehh bayar 100 sebulan .. hermmm memang the canggih one .. semua new version .. amatlah terharu dan teruja aku nieh .. sbnrnya aku beli punnn untuk kegunaan anak aku nina nanti .. yerlah skrg nieh di sek semua pelajar ada kelas komputer .. sooo sambil menyelam minum air lah .. aku punn leh lah layan sekali ... hehee x yah dah susah2 berebut ngan adik aku nak guna komp .. fuh lega ..
sooo untuk mlm nieh selepas siap semua adik aku install barulah aku leh guna .. dlm kul 10 mlm tadi aku buat editing dan upload gambooor .. kebetulan internet access memang laju giler ... hheheehe manyak suker maaaaaaaaaaa ... nak upload gambar cepat sgt .. sooo memang aku teruja .. yer lah banyak kegunaannya bila ada komp sendiri di umah ..
oklah .. moooh layan piccas raya aji 2009 aku nieh .. dah BASI tuh .. wakakkakak tapi pada yg sudi tgk . very the syukur lahhh .. jgn bosan2 tau .. muahhhhhhhh nanti ieda terjah2 pulak umah kowang .. dah mlm nieh .. esok kita sambung layie ..
zazzzzzzzzzzzzzzzzzzz










ari tuh .. anak2 aku dan anak buah aku memang teruja .. teruja tgk daging2 korban yg diperolehi oleh hubby .. heheh kelakor tul tgk gelagat mereka tuh .. alhamdulillah tahun nieh kg kami korban sebanyak 7 ekor .. semua hubby ada pergi menolong .. kira org kuatlah jugak .. ermm dah rezeki kannn .. smpai ke hari ini still ada daging korbannya .. fuh ...




tahun nieh siap dpt kepala lembu layie .. alhamdulillah .. kalau nak tahu daging di bhg leher dan kepala tuh adalah dekat2 5 kilo ... huh





WOKEH LAH .. BUAT 1ST COMMENTOR NEXT ENTRY YER CAYUNK .. PENAT SGT DAH NIEH .... NAK MASUK TITONNN ... SEEE YAAAAAAAAAAA


[<<  <  1  2  [3]  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net