By: ieder immi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]
Thursday, 16-Apr-2009 00:31 Email | Share | | Bookmark
KIDS WANT TO BE & SHORT TRIP TO TERENGGANU

SALAM SEMUA
alhamdulillah bersua lagi kita di entry kali ini , hermm memang teruja sbb dah agak lama jugakan ieda x mengupdate entry .. bukan aper .. nak kata sebuk .. memang hari - hari ida sibuk di office .. ini pun curi2 update di office jugak .. hehheh ader masa lagi sblm jam 8.30 pagi .. so apooo layieee ... upload maner2 gambar untuk tatapan teman2 semua ... well entry kali nie nak cerita sedikit pasal short trip yg aku x plan dgn my sister .. ke TERERNGGANU .. kami kesana pagi dan plan nak balik sblm jam 7.00 mlm .. heheh actually yg beria nak ke sana adalah my abg ipar .. abg long , katanya nak membeli sehelai dua kemeja BATIK untuk pakai di pejabat ( hehe kejer kerajaan lah katakan ) ... so aku memang teruja lah kan .. bukan senang nak berjalan jauh sikit di hujung minggu nieh lagipun tujuan kami satu jer .. nak ke PASAR PAYANG place yg banyak menjual pelbagai jenis SUTERA dan BATIK ... well ajak my hubby tapi mcm biasa .. jawapan nya NO .. so mintak izin bawak anak2 , kemas2 .. jalannnnnnnnnnn ... nasib baik hubby bagi pergi .. kalau tidak , hermmmm murung lagi lah den nieh ... mihahhahah

Ok sebelum kesana pada hari ahad , petang sabtu tu aku dan hubby bawak kids ke playground di pekan , tmpt nya memang popular , cantik dan kemas penyusunan alat permainannya , well nama pun taman permainan di bandar PEKAN , sooo memang kena jaga sgt , x sempat dan x teringat sebenarnya nak snap gambar penuh taman tuh ... leka melayan kids bermain , cuma ini sahaja yg sempat aku snap untuk semua .. so yuk layan , zazzzzzzzzzzzzzzzzzz ...





mcm biasa , wajah tuan tanah kena enterprame dulu ... mihahhahah jgn busan tau ....




hermm petang tuu nina dan riena dapat geng baru , anak aku yg sulung nieh memang peramah sikit mcm tuk ayah dier ... kalau jumpa teman2 yg sebaya dengannya .. ermmm elo dan terus ajak bermain bersama .... hehehhe bagus tul nina nieh .. sampai x nak balik kawan tu ....


dan insan yg paling gumbira bila ke playground nie .. adalah PUTRA tunggal ku ... hermm tgklah tuh , sakan berlari larian dgn ayah nya .. nasib baik hubby ada ... melayan kerenah anak lelaki tunggal nya ... LOVE U MORE ABANG ...



PASAR PAYANG , TERENGGANU
Date : 11 April 2009
Time : 9.00





sampai sahaja di KUALA TERENGGANU kami terus cari port utk makan tgh , ermm my nanny lapoor giler duduk dlm keter ... ehhehe bukan aper , x biasa x makan pagi , kami hanya makan yg ringgan2 sahaja pg tuh sbb nak cepat .. x tahannnnnnnn , ermm yg menarik nya makanan disini , lauk2 tidak diisi sekali dgn nasi , dihidangkan asing2 .. pelik jugak mula tuh , tapi bila tgk semua pelanggan buat begitu , apoo layiee ikut jer lahhh , what ever .. janji kenyanggg .. lauk pauknya semuanya berasaskan IKAN ... pueh jugak ....


sampai sahaja terus menuju ke pasar payang , fuh tempat nya luas giler .. aku memang tidak pernah sampai layie .. so jenuh jugak berjalan .. banyak giler kedai2 menjual batik sutera nieh .. specially kain pasang sutera ... mahal GILERRRRS ...aku ada juga membeli sehelai dua baju tidur batik sutera , tapi hehheh x yah lah taruk kat sini kan .. kang POYOOOO sgt ... hehhehe


sblm berlepas balik .. posing mosing dulu ... WAJIB tuh .. hehehhe ...

OK ... JUMPA LAGI DI LAIN ENTRY .....


Saturday, 11-Apr-2009 16:15 Email | Share | | Bookmark
BALIK KG LAGI DAN LAGI DAN LAGI ....

semua , alhamdulillah bersua kembali kita di entry kali nie .. hermm actually macam biasa ... x der citer yg menarik nak ku kongsikan disini .. cuti hujung minggu kali nie .. ada lah jugak plan nak turun KL ngan adik ieda .. well last minute x jadi lakss ... mihahahha tulah kalau plan awal2 pun sama .. last2 minute punnn kalau keadaan tak mengizinkan punn tak jadi kan ... hehehhe , well minggu nie me and family balik kg layie .. heheh kampung pun x jauh .. kalau balik pun my mom still di KL .. so kalau balik my family and my sis family jer yg ada .. my nanny pun ada jugak .. skrg nie musim x berapa sihat .. alhamdulillah setakat ari mereka berdua masih boleh bertahan ...

ok .. like usuall biler balik kg ieda akan jadi chef ... tapi mlm semalam sebelum balik my hubby ajak kami semua makan luar di kontan .. with my brother ( hehhe tgh sedey sbb baru putus cinta nghopernyer ... heheh aper nak buek tak der jodoh kan .. redha jer lahhh 0 puas jugak nak memujuk my bro nie balik ... kalau dia sorang2 di kontan nieh banyak sgt menda yg dia fikir soo ieda ajak dia balik sama .. malam tuh kami makan tomyam di KYRA SEAFOD AND TOMYAM... atas recomanded my friends .. so jalannnnn ... ermmm boleh tahan tomyam disini .. my hubby cakap setakat nie tomyam yg sedap dinikmati dan puas ati ( selepas yg aku buat .. mihahahaha ) hermm bukan senang nak dapat pujian dari my hubby nieh .. dia bukan yg mudah nak puji2 kalau bukan betul2 kena dengan tekak dier .. well i admit that ... sooo yukkk lah layan gambar2 nieh ... cam biasa me and hubby hanya order meehun tomyam .. favourate kami ...nina pula meehun kantonis , riena nasi putih telur dadar dan my bro nasi lauk paprik ...soo yuk lah zazzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz








anak - anak den kalau pasal makan .. memang havoccc .. hehe terutama sekali si riena ... x diam duduk .. katanya lambat sgt makanan sampai .. minuman dah abissss ...



dan yg terakhir nie .. heheh hah nie lah menu den tgh ari nie ... hermmm x banyak 4 lauk jer ... ikan grg , asam pedas jemuduk , sayur .. aper entah 9 x pandeyy nak nyebut haaaa ) dan sutun grg ala2 ieda ....


DAN DISINI JUGAK DEN NAK MEMPERSEMBAHKAN DEN PUNYOOO

HAAAAAAAAA DAK RINNA NIEHHHH HAAAAAAAAA DAH X SABOOO TAHAP GABAN DAHH HAAAAAAAAA ... SAKAN MEROMEN FP DEN ... TUS .. TUS .. TUS ..
BERSEMPENOOOOO ULANG TAHUN MARRIED NGAN CIK RI NYOOOO ...DEN NAK UCAPKAN SELAMAT ! SEMUGOOO USIO PERNIKAHAN MU SEHINGGO KE HUJUNG NYAWOOOO NA ...

HA .. X YAH DEN NAK PELAWOOO POYIII UMOHHH DIOOO ... MUSTI SUMOOO DAH SELALU SINGGAH UMAH DIOO KAN ... KANNN... KANNNN





SILOLAH KE UMAH DIOOO SAPOO YG TAK KENAL LAYIEEEE DUTA UBEN KITOOO NIEH .... JALAN NAAAA .. JALAN NA .... ( NAAAAAAAAAA SUKOO AKU TGK GAMBOOR LAMOO KOO HAAAA .. KO DAN CIK RII NIEH CUTE MIUT LAH NA ..... HEHEHEHHEHE




Wednesday, 8-Apr-2009 00:44 Email | Share | | Bookmark
AYAM OH AYAM .... jahat sungguh si MUSANG BERJANGGUT

salam dan selamat pagi semua ... alhamdulillah aku kembali lagi diruangan fp ini , terima kasih kepada teman2 , kenalan2 baru dan terutama sekali pelanggan ABASSA kerana sudi menyinggah di rumah ku ini ... well today x der aper2 yg menarik nak ku ceritakan disini , kecuali xtvt aku dan hubby cuti hujung minggu lepas , ermmm dah lambat pun mengupdate kerana kemalasan yang melanda jiwa .. mihahhaha ...

Ok , bukan aper nak ceritakan temtang ternakan ummi ku , AYAM yang di tinggalkan mereka kerana mereka ke KL untuk continue helping my sis di kedai DOBI .. kami sekeluarga memang ada memelihara ayam kampung di umah my mom di pekan , bukan apa most of our family nie agak kurenggg makan ayam bandar nieh ... bukan aper , taste ayam kampung nie lebih asli dan enak , dagingnya kenyal dan masih lagi mempunyai zat2 yang patut kita ada ... so my mom memang memeliharanya dari kami masih kecil lagi , sooo molek2 ada jer reban yg diusahakan oleh my hubby dan abang ipar .. okey nak dijadikan cerita mesti anda semua pelik dengan entry aku kali nie , bukan aper semenjak 2 -3 ari nie ... separuh dari ayam2 ternakan ummi habis dibaham si MUSANG BERJANGGUT .. heheh geram sungguh aku , kami sendiri tidak pasti dari mana dan bagaimana musang tu boleh menceroboh kediaman ayam kami ini , marah sungguh hubby ku , so petang ari minggu lepas my hubby dan abang ipar plan utk buat perangkap musang , tgk macam mana berhasil atau tidak , so moh lah layan piccas yg sempat aku snap sewaktu mereka leka membuat persediaan ... zazzzzzzzzzzzzzzzzz ..








ok .. ini gambar lama, tapi aku suka sgt tgk gelagat anak2 ku dengan my daddy , masa in kami ontw balik ke muar johor , singgah sembahyang di masjid sblm sampai ...




Ok .... disini juga ingin ku persembahkan
untuk entry Portluck and pkembangan terbaru aku dan HL
yaaaaaaa inilah dia orangnya ...
Cik Putihhh di http://putihh.fotopages.com[/b]




[b]tgk tuuuu terlentuk liuk di sebelah cik anuar zain tuh ... moh lah jangan lupa ke fp dia ramai - ramai ...


Dan untuk
entry Majlis kahwin sepupu - zahrien & riena in action pula
tu diaaaaaa adik tutie kita nieh
di http://tutcute.fotopages.com[/b]




[b]TERIMA KASIH SEMUA ... TERIMA KASIH SEMUA KERANA SUDI SINGGAH ... SINGGAH LAH LAGI .. JGN JEMU ...
AKAK LUV U ALLLL


Saturday, 4-Apr-2009 14:52 Email | Share | | Bookmark
MAJLIS KAHWIN SEPUPU - zahrien & riena in action

salam dan hello everybody .. ermm tak de apa2 yang nak aku cerita kan disini layan jer piccas dibawah ini , x der mood nak bercerita panjang2 .. lately nie .. minda aku x free ...

~ kenduri kawin sepupu di Kuantan , last 2 weeks ...
~ kerenah sabriena
~ karenah zahrien




herm .. nie lah pengantin hari tu .. cousin aku , shahrul dan wife ( opss lupoo lah pulokk namooo nyo .. mihahhaha ) entah per2 lah aku nie ... heheh solly na shahrul ...





haaaaa tu dia .. mak bonda2 mengenterprem .. heheh posing mosing nie wajib .. cuma ari tuu aku x der geng .. heheh jadi malu nak over2 kannn ....



ermm ptg tuuu lepas majlis kawin di umah sepupu ku ... aku sendiri tak perasan masa bilalah anak dara aku nina menembak adiknya ... hermm tgklah sakan riena berposing .. suka sgt bila kakaknya mengambil gambar .. boleh tahan jugak anak dara aku nie ...




ok .. teruna sorang nie , semenjak dah pandai berjalan nie .. sukaaaaa sgt kalau nampak pintu yg terbuka .. pantang .. terus nak meluru dan nak turun dengan sendiri , petang tuu aku x bagi dia turun .. aper lagi buat perangai lah .. hermm apa yg dia nampak depan mata .. terus masuk mulut ...protessssssssss


Wednesday, 1-Apr-2009 07:02 Email | Share | | Bookmark
PORTLUCK AND PERKEMBANGAN TERBARU AKU DGN HERBALIFE

salam .. alhamdulillah bersua kembali di lama fp ini .. buat semua teman2 dan kenalan semoga sentiasa bahagia dan diberkati allah hendaknya .. well dah lama jugak aku tidak menceritakan perkembangan terbaru aku dengan HERBA LIFE nie .. ye tak .. heheheh anyway kepada sesiapa yg ingin tahu bolehlah terus membaca dan amat di alu2kan di rumah ku ini .. but for those yg iri hati atau bla .. bla .. bal tuuuu .. please lah leave this fp secepat mungkin .. hehhee .. tidak memaksa punnnn ... huhuhuh ..
Well perkembangan terbaru ku ini tidak lah ketara sgt .. tapi aku betul2 teruja sbb dah hampir 2 minggu aku tidak membuat timbangan terakhir ku .. kerana sangka ku banyak jugak yang aku menggelat bab2 makan nie ... bukan apa lately nie selera meluap2 susah jugak nak control nafsu nieh .. heheeh anyway last 2 days aku dah decide nak jugak timbang sbb terasa cam ringgan sikit badan petang tuuu .. Tapi aku sendiri pun dah rasa sejak amik F3, perut aku kempis sikit banding dulu. Orang lain pun perasan jugak aku perut aku nampak kempis sikit . Tapi kalau dari belakang memang nampak dah kurus sikit .. huhuhu . berbanding org lain hehe. kebetulan aku mengambil timbangan terbaru anak ku nina .. almaklum sahajalah dia pun tgh berdiet cam aku nie .... hehehhe .. Dan setelah aku membuat 3 kali timbangan berat yg aku betul2 puas ati adalah taraaaaaaaaa dah turun 65 kg .... fuh .. mcm tak percaya lahhhh .. fuh berpeluh dan amatlah teruja .. bukan aper 1st target aku dah dapat ...ukur lilit pinggang aku masih sama iaitu 34.5 .. sooo x banyak yg turun .. well dah ok lah tuu bagi aku .. cuma aku rasa amat berpuas hati skrg .. kalau diikutkan kata hati nie dah nak berhenti amik HL nie .. tapi bila teman2 yg sama mengambil HL advice pada ku .. jgn berhenti ambil tapi ambil sekali sahaja sehari .. hermmm sebelum nie pun aku dah pernah cuba mengambil HL nie sehari .. boleh .. boleh .. dan boleh .... satu cadangan yg amat bagus bagi ku ...

So sampai di office semalam aku ada berkongsi berita gembira tu dengan beberapa org teman di opis .. well mereka juga teruja mcm aku dan tidak percaya .. heheh dan kebetulan pulak pagi tuu kami ada membuat jamuan makan port luck .. dah lama x berportluck dengan teman2 soooo .. dlm keadaan aku yg tidak berapa nak sihat .. ( sakit kepala tiba2 ) kulayan sahaja lahhh .. dan aku ada membaca luahan hati sifu ku ini .. well luahan hatinya sama dengan apa yg nak ku cerita kan jugak disini ... so aku copy and paste ajer disini ... hehehhe sonang citooo .. thanx ziera sbb sudi bagi copy .. heheh katanya ( tapi ini bukan luahan hati selepas jamuan makan semalam erkk .. kang salah paham lakss , benda yg sama aku terima kalau ada mana - mana jamuan yg aku hadiri ) ...
" Cuma yang tak bestnya waktu makan tu, staf yang ada ramai le duk tanya-tanya pasal Herbalife tu. Adalah yang usik-usik, boleh ke makan ni? Macamana dengan diet? Pastu, ada yg cakap, jangan bila stop nanti badan jadi lagi besar dari dulu. Siap ada yang tanya, boleh makan ke? Bukan ke ambil Herbalife tak boleh makan? Isk...

Aku sebenarnya malas nak layan sangat kalau orang yang suka usik-usik dan tak mendatangkan faedah ni. Bertanya soalan sebab nak kenakan aku balik. Bukan sebab nak tahu info yg sebenarnya. Pastu, apa yg kita explain pun dia dah tak kisah sebab dah set certain perception on that topic. Maknanya, orang tu dia je lah yang betul dan orang lain semua tak betul. Opps..terlebih emosi pulak. ( samo lah kita ziera ) ...

Aku tak suka kalau orang ingat sebab kan Herbalife saje aku kurus, bukan sebab usaha aku sendiri dan kesusahan aku control makananan, pilih makanan, korbankan air-air manis, air berais dan aktiviti-aktiviti sampingan lain yg aku buat untuk kuruskan badan.

Aku tak suka bila orang samakan Herbalife ni seolah-olah sama macam pil diet. Bila ambil kurus, tak ambil gemuk. Diorang masih tak faham yang it's all about our eating lifestyle. Bila cara pemakanan dah betul dan sihat, InsyaAllah, berat badan dan kesihatan pun akan maintain ".

Last sekali .. Hmmm...biarkanlah mereka dan keluarga mereka ni. Malas nak ambil pot pun sebenarnya. Janji yg bahagia dan sihat adalah aku .. diri sendiri .. bukan org lain .. walahhhhhhhhhhhhhhh


Ok lah dah panjang lebar aku bercerita .. yuk lah layan piccas terbaru aku capture masa tgh sebuk2 membuat persediaan jamuan semalam ... huhu sempat layiee ... moh layan ..






dan di bawah nie .. gambar lama yg tak sempat aku uploadkan aritu sbb prob tenet .. well moh lah layan mata .. makan murtabak mengkasar yg paling popular di pekan nieh ... fuhhhh .. keenakan nya sehingga menjilat jari dan melintuk liuk cam anak2 ku ini .. hehehh sedappppp gilorss .. haaaaaaaaaa bagi yg teringin merasai kehebatan murtabak diraja nie .. moh lah berjalan2 di pahang darulmakmur nieh ... hehehh promotion layie ....



Ok disini ieda ingin juga persembahkan 1st COMMENTOR
bagi entry EPPY BDAY TO MY DEAR PRINCE - setahun sudah ..
buat MAMA HIRO kita nieh .. adik hidayah di
http://azida77.fotopages.com/
ok .. yuk layan piccas dia bersama HIRO nya di KLCC






dan untuk 1st COMMENTOR untuk entry
HOLIDAY AT KL last part & EPPY BDAY TO MY BELOVED PRINCE
siapa lah layiee kalau bukan adik nurul a.k.a pauzana ..
heheh dengan pantasnya mencopot tempat pertama heheeh
dan yuk layan piccas dia di http://fauzana78.fotopages.com/
duk layan sopink kat JUSCO ngan hubby tercinta




walaupun dengan sedih nya akak dah x dapekkk meromen fp adik nurul .. tapi akak sukahati sbb adik pau masih sudi meromen fp akak nieh ... walahhhhhhhhhhhhhh sukaaaaaaaaaa




[<<  <  8  9  10  11  12  13  14  [15]  16  17  18  19  20  21  22  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net