By: ieder immi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]
Thursday, 2-Jul-2009 13:06 Email | Share | | Bookmark
in memory of Mikhail Jackson

salam semua ... ermm lama betul aku x update kan ... hermm entahlah yg pastinya mood tidak lagi seperti dulu , ini pun sbb ada masa sikit yg terluang untuk aku mengadap pc di umah , zahrien tidur , sabriena pulak ikut hubby ke kedai , adik pulak main badminton .. so aku duk depan komp nie .. mencari mood untuk update fp aku yg dah lama bersawang ... thanx to adik nurul a.k.a pauzana dan adik liyana yg x jemu bertanya akan akak .... thanx jugak sbb sudi bertanya kemana akak menghilang , bukan menghilang tapi dek ketiadaan masa dan mood punnn dah kureng skrg nieh ... sooo lebih baik mendiamkan diri ...
lagipun , lately nieh aku betul2 x der story nak dikongsikan bersama , nak cerita pasal kedai baru hubby , semua maklum dah tahu , kedai hubby dah pun mula beroperasi sepenuhnya pertengahan bulan aritu ... so far x sampai sebulan layie .. so x expect lebih lah .. kena tunggu lagi , setakat nie hubby memang sebuk dgn projek2 yg sedia ada .. hermm nak cerita pasal HL aku .... takutlak membusan kan bagi yg x suka dgn HL nieh .. sooo aku lebih suka mendiamkan diri , yerlah kalau x der cerita nak cerita nak buat apa layie kan .. kalau ada punnn x semua org suka ... soooo itulah ceritanya ...

Key kali nie aku nak letakkan dulu beberapa keping gambar aku di pejabat baru aku , sbelum aku memulakan sedikit memory mengenai Mikhail jackson kita nie ... gambar di dalam kedai hubby di kuantan , masa nie aku dah kemas2 tapi untuk touch up sepenuhnya di dlm opis nie x siap layie .. dibantu oleh adik aku dan ayah ...






masih ingat tak layie cerita tentang putra kesayangan aku nie kena campak halus , haaaa nie gambar dia masa tidur ... penuh dgn bedak sejuk .... hehheheh sian kannn skrg nieh dah ok .. dan kalau tgk pada badan dia , kulit dia dah jadi begitu sensitif sampai kalau dia berpeluh , habis semua kuar merah .. tapi ok lah still x der aper2 masalah kata dr ... alhamdulillah ...



dan disini juga aku nak menyampaikan rasa hati hiba ku terhadap pemergian raja pop dunia kita iaitu Michael Jackson @ Mikhail Jackson ( yer ker ejaan aku nieh ... ) sungguh sayu dan hiba hati ini ... baru jerk tadi adik aku bukakkan dvd himpunan lagu2 dan live konsert jacko nie ... huwaaaaaa sungguh mengkagumkan dan sedih kerana dia pergi terlalu awal ... x dapat nak bayangkan betapa ramai peminat yg menangisi pemergiaannya dan sehingga kini bahangnya masih terasa .... huhuhuhu almaklum sahaja lah aku membesar dengan halwa lagu2 dia ... sungguh mengkagumkan .. dan yg pastinya aku memang salah seorang peminat setianya ...




wajah mikhail jackson sebelum kematiaannya ....





micheal jackson with his children .... dlm kenangan , semuga arwah mikhail ditempatkan di dlm golongan hamba2nya yang terpelihara dan mendapat tempat disisi allah hendaknya ...


Saturday, 20-Jun-2009 08:10 Email | Share | | Bookmark
SELAMAT HARI BAPA BUAT SEMUA YG BERGELAR BAPA ....

SALAM SEMUA , BERSEMPENA MENYAMBUT HARI BAPA PADA 21HB INI , IEDA INGIN MENGUCAPKAN SELAMAT HARI BAPA BUAT SEMUA YG BERGELAR AYAH , WALID , ABI , PAPA , ABAH @ BABAH .. DAN SPECIALLY BUAT AYAHANDA HJ ABU BAKAR BIN MUHAMMAD DAN SUAMI TERCINTA MOHMAD SAKIMI BIN AWANG MAT SALLEH .. SEMUGA ANDA MENDAPAT KEBERKATAN DARI ALLAH SENTIASA SERTA DIPANJANGKAN UMUR, BUAT ANDA BERDUA , TANPA ANDA SIAPALAH AKU DAN ANAK2 ....

BUAT MY LATE FIL , AYAHANDA AWANG MAT SALLEH , SEMUGA AYAHANDA DITEMPATKAN DIDALAM GOLONGAN ORG2 YANG BERIMAN DAN BERBAHAGIA HENDAKNYA DI SANA .. ALFATIHAH ...




AYAHANDA DAN BONDA , HJ ABU BAKAR BIN MOHAMMAD DAN HJH KHAIRIAH BT ABDULLAH .... SELAMANYA ..



SUAMI TERSAYANG MOHMAD SAKIMI BIN AWANG MAT SALLEH BERSAMA SATU2NYA ANAK LELAKI PUTRA MUHD SAIFUL ZAHRIEN



RENUNGAN BERSAMA

Hadiah buat Ayah dan Ibu

Kalau jadi batu,
Janganlah jadi batu ditepi jalan,
Tiada nilainya, tiada harganya,
Di sepak orang, di pijak orang merata-rata,
Tetapi...
Kalau jadi batu Jadilah batu Permata, batu Intan,
Yang berkilau, yang bersinar, dihargai orang,

Kalau jadi kayu, janganlah jadi kayu reput, kayu yang rapuh, kayu yang patah,
Di buang orang merata-rata,
Tetapi ...
Jadilah kayu jati, kayu yang mantap, kayu yamg mahal harganya, dihargai orang,

Kalau jadi manusia, janganlah jadi manusia biasa-biasa,
Longar jiwanya, Rapuh Imannya, Sempit Mindarnya, Gelap masa depannya
Tetapi ...
Jadilah manusia luar biasa
Gah jiwanya, Kental Imannya, Tertip Solahnya, Quran Juwadahnya
Jauh Pandangannya, Gemilang Masa depannya

Bersukur kita kepada Allah.
Terima kasih Ayah, Terima kasih Ibu
Kerana kita dilahirkan dengan kalimah Sahadah (*)
Kerana kita dilahirkan di negara yang Aman dan Maju (Malaysia)

Perahu sudah di air,
Pendayung sudah di tangan,
Fikirlah, renunglah, Berazamlah,
Katakan pada dirimu,
Bahawa aku tidak mahu memilih manusia biasa,
Tetapi aku memilih menjadi manusia luar biasa,
Jauh Pandangannya, Gemilang Masa depannya

Wahai Ayah, Wahai Ibu,
Saksikan lah perubahan anak-anakmu pada hari ini
Akan melahirkan insan yang cemerlang di dunia,
Gemilang di Hari akhirat.
Ini lah hadiah Buat mu Ayah dan Ibu.


www.apacerita.com


Tuesday, 16-Jun-2009 13:47 Email | Share | | Bookmark
new centre will be open soon ...

alhamdulillah ... fuh dah lama jugak ieda tak update fp nie kan ... dah hampir bersawang haaaaaa hehehhe bukan aper .. di landa kesibukan yg amat sgt ... dengan zahrien yg x sihat .. skrg alhamdulillah dah beransur pulih dari demam cuma merah2 gatal campak halus itu masih ada ... huhuhu hermm dah lah kat opis x leh layan fp nieh ... kat umah jerk ... hermm tu yang membataskan aku , di office aku cuma sempat mengupdate blog sahaja ... itulah teman setia aku skrg nie .. dan aku happy sgt kerana di sana aku bebas menceritakan segala hal dan cerita pahit manis ku dgn HL nie ... yerlah .. dah kalau fp dah kena block .. soo dgn ber blog jerlah jalannya utk aku merawat kerinduan ... dan aku temui ramai teman2 disana ... yang lebih memahami ... alhamdulillah ...insyaallah selagi aku terdaya .. aku akan cuba untuk tidak membiarkan fp nie bersawang lama ... dan buat teman2 yg mengenali ku ... maafkan aku sekiranya tidak dpt aku menyinggah , menjenguk anda semua kerana terbatasnya waktu ... tkasih tidak terhingga kerana sehingga kehari ini anda semua masih sudi menjadi teman2 ku di alam siber ini ....insyaallah

Ok lah ... dengan terbatasnya waktu ini , aku memang tiada banyak xtvt utk di kongsi bersama .. cuma beberapa keping gambar persiapan akhir aku dan hubby dengan cawangan baru bengkel hubby di kuantan ... alhamdulillah minggu depan kalau diizinkan allah , kami akan beroperasi sepenuhnya di kuantan , dan bengkel kami di pekan akan diteruskan oleh sepupu hubby ....


1st , kedai yg sedang di make over ... hehehhe mau bikin opis cikit maaaaa ... untuk MDM BESOOOR duduk ... wakakakkaka perasan lah aku nieh .... ( amin .... ) ... hahahha renovation telah dibuat oleh adik mokhtar dari kuantan jugak ... thanx a lots dik .. sbb sudi melayan kerenah akak ... heheheh


dan signboard telah dipasang oleh my lovely & kindly hubby ... muahhhhhhhhhhhhhh ( hubby buat sendiri dan pasang sendiri tau ... sayang sgttttt ...

OK .. BERJUMPA LAGI DI LAIN MASA


Thursday, 11-Jun-2009 13:00 Email | Share | | Bookmark
edisi zahrien


salam semua .. ermm x der citer menarik nak ku kongsi bersama ... cuma kali nie aku teringin sgt nak buat special entry buat jejaka pujaan ati , pengarang jantung , kecintaan aku dan hubby .... PUTRA MUHD SAIFUL ZAHRIEN ... hermm nielah satu2 nya anak lelaki tunggal didalam kehidupan aku dan hubby ... anakanda yg memang dinanti2 kan oleh kami berdua ... sad to say , now at this time zahrien kena demam campak halus ( x sangka leh kena awal ) zahrien baru 1 tahun 2 bulan ... sian lakkk meragam jerk .. merengek sbb dia kena campak halus ... risau sgt aku ... nasib baik mom and dad ada dtg ke rumah ... bawak air tawar dari kampung ... harap2 ok ... insyaallah ... yuk layan gambar terbaru zahrien 2 -3 ari lepas ...













oh ya kali nie aku nak persembahkan



bagi entry Playground again & bday wish to ...
taraaaaaaa tu dia ... adik ct one di http://madamct.fotopages.com
yuklah ke rumah dia .. dah semakin mengancam semua tembakannya , pasti ramai yg teruja ....





dan bagi entry ... Mix entry, selamat pengantin baru dan Aku...



haaaaaa siapalah lagi kalau bukan adik nurul aka pauzana
di http://fauzanA78.fotopages.com
moh ke rumah dia , banyak cerita2 menarik yg dikongsi bersama .. jommm


THANX FOR BOTH OF U ... DO COME AGAIN ... LOV U ALLL





Monday, 8-Jun-2009 13:14 Email | Share | | Bookmark
MIX ENTRY , SLMT PENGANTIN BARU DAN AKU ...

SALAM SEMUA .. MALEH NAK CITER PANJANG2 , LETS THE PICTURE TALKS !... ERMM CUMA NAK MASUKKAN SEMUA GAMBOR DLM SATU ENTRY SBB DAH MALAS TAHAB GABANNN DAH NIE ... HEHEHEH YUK LAH LAYAN ... ZAZZZZZZZZZ

~1ST GAMBAR BDAY PARTY ANAK SAUDARA BELAH HUBBY ...
~NURIN .. YANG KE 5 TAHUN ...
EPPY BDAY SAYANG ..
..



~ 2ND MAJLIS KAWIN SEPUPU , RUHUS SYIFA
~ DI KUANTAN , NIKAH MASJID KIPSAS
~ MAKAN2 DI DEWAN MAT KILAU KUANTAN




~ 3RD MAJLIS KAWIN MAMBER ALONG AKU
~ USTAZ SAHURIN DAN PASANGANNYA
~ DI ACHEH PEKAN




~ 4TH GAMBAR TERBARU TUAN UMAH
~ DGN BERAT TERKINI BERSAMA HL .. HUHUHU
~ DAH TURUN DAN MASIH MAINTAIN 62 KG ...
RAMAI OWANG CKAP MUKOO DEN BANYAK BERUBAH SEJAK AMIK HL NIE ( BERUBAH CAMNOOO .. DEN TGK SAMOO YO ) .. ADOO KOO .. HEHEH OWANG CAKAP LAHHH ... DEN .. NO KUMENNN , TKASIH ATAS PUJIAN YG IKHLAS ITU ... HEHEHE





~ DAN YANG TERAKHIR ADALAH SESI PENGUBAHSUAIAN BENGKEL
~ CAWANGAN BARU HUBBY DI KUANTAN
~ INSYAALLAH AKAN BEROPERASI SEPENUHNYA 16 JUN INI ...
CAYUK2 SAYANG .. SEMUGA SAYANG BERJAYA ...




SEKIANNNNNN ... UPSSS AWARD UTK 1ST COMMENTOOR DEN .. DEN UTANG DULU YERK ...SEBUK GILOOORS SKRG DAN MALAS SESANGATTTT ... HEHEHEH TUNGGUUUUUU



[<<  <  4  5  6  7  8  9  10  [11]  12  13  14  15  16  17  18  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net