By: ieder immi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Tuesday, 23-Feb-2010 12:25 Email | Share | | Bookmark
sweet day & dinner @ black canyon

salam semua .. entry dah lama nieh ... bersempena CNY ari tuh .. anak dara aku x der ... soo we decide to spend our day bawak zahrien main di taman bandar di kuantan nieh .. taman permainan dan lata senaman yg paling besar di ktn , sooo aper layie zahrien persis putra raja lah layanan kepadanya .. heheh bukan main suka layie anak teruna aku sorang tuh ...

masa tuh kami naik motor ajer .. senang nak cilok2 .. best jugak kalau ronda2 bandar naik motor nieh .. aku memang dah lama x naik motor ke bandar sejak berpindah ke ktn , soo biler dpt peluang nieh , angin hubby punn baik .. why not .. lepas berjimba2 bersama hubby dan zahrien petang tuh kami terus ke ECmall layan dinner di black canyon .. well jarang sgt makan kat tmpt2 mcm nieh .. hubby x suka , katanya x pueh makan .. tapi mlm tuh .. semua yg kami order .. hubby dan aku pueh ati .. berbaloii dgn regenya .. next time sure aku akan terjah layie black canyon nieh .. memang memuaskanlah menu yg aku order malam tuh .. well sugested ..

ok lah maleh tul bab nak tulis banyak2 nieh .. moh lah layannn gamabr2 nieh ..zazzzzzzzzzzzz












OK .. JUMPA LAYIE DI NEXT ENTRY , MCM BIASA 1ST COMMENTOR HARAP SABAR MENANTI WOKEH .. LOV U ALLL


Monday, 15-Feb-2010 03:33 Email | Share | | Bookmark
he's going 2 years old this comming MAC

salam semua ...

well tajuk punn dah tahu kannn ... ermm nie lah dia satu2 nya anak teruna aku .. dah nak masuk 2 tahun this comming MAC .. mcm2 keletah dan gelagat selama dia membesar didepan mata .. maklumlah the only one boy ... and will be the last one ..

tgklah gelagat zahrien nieh .. nak ibu dia ambik kan gambar , entah dari mana dia dapat topi kesayangan datuk dia ... aku punn x perasan .. tahu2 ayah dia dah pakaikan .. kelakar lah jugak .. sib baik dia memang suka pakai topi tuh .. siap duk diam2 biler ibu nak ambik gambar .. hermm mcm2 hal lah anak teruna ku seorang nieh .. lebih2 lagi skrg nieh kakak2 nya x der .. dia lahhh anak emas aku dan hubby .. hehehe

sooo mohlah layan gelagat2 zahrien nieh ..








dan ini pulak menu lunch yg paling simple aku buat , huhuhuhu malehh tul biler memikirkan kena masak banyak2 nieh .. bukan aper , yg makan cuma mr hubby aku lak x amik lunch .. sooo kalau masak banyak membazirkan .. tapi percaya atau tidak mr hubby makan habis itu sayur kangkung belacannnn maaaaaaa .. ehekssss sukoooo kerna tidak berlaku pembazirannn .. alhamdulillahhhhh





Friday, 12-Feb-2010 02:06 Email | Share | | Bookmark
HAPPY CHINESE NEW YEAR - its school holidaysss

salam semua .. firstly nak ucapkan " HAPPY CHINESE NEW YEAR " for all chinese friends out there .. may this year give brightness to all of u ..



well bila CNY menjelma , musim2 perayaan nieh memang anak2 lah yg paling seronok sbbbb cuti sekolah menjelma .. release all the study tension .. heheh ecehhh mcm lah aku yg sekolah .. anyway ibu2 punn musti suka sbb bila cuti nieh dptlah relex2 lebey sikit kann kannn kann .. dan leh lah plan any vacation for holidays .. huhuhuhu

this year school holidays .. anak ke rumah mama ann dia ( adik aku ) kat KL .. aku x ikut .. sbb sian lakkk kat mr hubby , kalau dia duk umah sorang2 kannnn x patutkannn .. uhuksss .. soo aku dan zahrien will be holidays di umah dgn mr hubby jerk .. well any plan mr hubby ? .. aper layie . dia duk ashik ajak ke working place dia jer lahhh .. hermmm aper nak buat .. tempat isteri disisi somi kannn ...

so wish u all a HEPII BIG HOLIDAYS .. to those yang teringin ke PAHANG .. moh lah calling2 ieda tau . for sure leh jumpa2an nanti .. bye ..



Wednesday, 3-Feb-2010 14:27 Email | Share | | Bookmark
lovely nite dinner at RASA MAS

salam semua ... alhamdulillah ieda kembali lagi... ermmm kalau ada story barulah sedap nak bercerita disini .. ini punnn kira dah lama jugak lahhh last 2 day .. huhuhu .. baru ada masa nak update .. mlm nieh kebetulan semua kerja2 urusan rumah siap awal .. anak2 punn dah tido ... normaly mereka semua tido jam 9.00 mlm .. soo kalau ieda dah settle semuanya leh aar ngadap pc nieh ..

hermm maleh tul nak citer panjang2 .. moh layan dinner kami di RASA MAS .. ermm enak sgt2 .. pueh ati dan hubby punn suka .. that night riena dan nina nak makan nuggets and fries jerk .. aku lak chicken grilled , hubby chicken chop .. zahrien lakk ermm mengacau ajer lahh .. utk dia aku amik chicken rise wing .. boleh tahan nasi dia .. sedappp .. sooo mana2 geng yg belum pernah rasa keenakan rasa mas nieh leh lah try .. rege punnn not that bad ..

ok moh layannnn zazzzzzzzzzzzzzzzzzzzz










buat comentar2 terpantas ku ..silalah ambil award dari ku untuk kalian .. jgn serik2 dtg lagi tau... muahhhhhhhhhhh






Tuesday, 26-Jan-2010 14:24 Email | Share | | Bookmark
campur2 .. janji UPDATE ..

salam semua .. ya allahhhh rinduu tul ngan umah ku satu nieh .. huhuhuh yerlah susah tul nak cerita kesibukan yg melanda diriku ini .. sejak bermulanya persekolahan anak2 .. ieda memang x cukup masa .. x der masa langsung nak bersosial ngan umah2 ku sekalian dan teman2 alam maya .. amatlah mohon maaf ...

secara kebetulan pula sehari harian ku dihabiskan masa di umah sahaja .. kalau hari minggu aku banyak jugak habiskan masa dgn xtvt mengemas dan melihat anak2 buat latihan .. terpaksa sgt2 buat mcm tuh .. x nak mereka semua leka .. berjalan2 punn dah jarang2 sgt .. kalau nak sgt punn ayah mereka bawa mereka ke taman permainan .. sooo memang x der story sgt untuk dikongsi bersama .. hanya kesibukan yg melanda diriku sahaja .. yer lah bayangkan hari2 ku berlalu dgn penuh xtvt yg telah diatur oleh ku sendiri .. rutin harian yg menyebabkan aku memang x der masa langsung nak beralam maya dengan kawan2 .. huhuhu sedey dan rindu punn ada ... sbb dah lama x menjengah laman kawan2 semua .. maafkan lah ieda sekali lagi ..
nak cerita sikit dari awal pagi hingga ke mlm hari .. pagi seawal 5.00 pagi ieda dah bangun , buatkan bekalan utk anak2 dan hubby , sbb mereka memang kena bawak bekal kan .. soo have to .. seharian di office .. balik ptg terpaksa tunggu nina dan riena balik dari tuesyen dan c/care centre sehingga 6.30 ptg .. balik umah .. masak , makan, lipat/sidai kain ... tgkkan homework anak2 .. dan last sekali gosok baju anak2 dan ieda sendiri .. semua xtvt itu habis sehingga 10.00 mlm .. masa nieh ieda dah flat (ngantuk yg amat2 sbb keletihan )

sooo hanya ada masa di office sahaja kalau nak jenggah2 kawan2 di fp, blog dan FB .. memang masa begitu terhad buat ieda ... so tired .... oklah x mau dah cerita panjang lebar ... nieh punn kebetulan ada sikit pic2 utk dishare bersama .. sooo yuklah layannnn

menu nieh adalah menu semalam ...




dan ini pula menu last weekand .. masa nieh umi dan ayah spend weekand kat umah aku ..



dan ini pula picture sewaktu petangnya ..selepas menjamu selera kami ke taman permainan utk have fun with kids .. sian lakk duk mintak2 " ibu jomlah ke taman .. " soo jalannnnnnnnn



SEKIAN DULU BUAT MASA NIEH .. NANTI SAMBUNG LAYIE .. BUAT SMUA COMENTOR2 TERPANTAS IEDA .. SABAR MENANTI AWARD MASING2 YERK .. SORRYLAH .. LAMBAT SGT2 ..

Quote:
alamak salah tulis lak ikan tuh .. tuh ikan cencaru .. bukan kerisi .. huhuhuh biasalah nak cepat nyer hal .. ( bukan x kenal ikan keyyy ahaksss )
oh ya ada yg tanyer resepi ayam kg masak rebah bangun tuh .. resepi simple2 jerk .. tu punn umi ieda yg tunjukkan .. nantilah akan diusahakan letak resepi disini .. k ..



[<<  <  1  [2]  3  4  5  6  7  8  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net